Ontdekkingstocht door Helderse duinen

DEN HELDER - Ga eens op ontdekkingstocht door het duingebied ten zuiden van Den Helder. Onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland zwerven wandelaars zondag 10 maart door een deel dat doorgaans is afgesloten voor publiek. Een unieke kans dus, om te ontdekken wat de natuur hier te bieden heeft. Zie je al de eerste voortekenen van de lente?

En wist je dat de geschiedenis van dit gebied ook zo interessant is? De wandeling voert onder andere door de Grafelijkheidsduinen. Deze zijn gevormd uit de resten van het oude Waddeneiland Huisduinen en waren vroeger het bezit van de Graven van Egmont, die het als jachtgebied gebruikten. Tegenwoordig krijgt dit gebied speciale bescherming.

De ontdekkingstocht is zondag 10 maart van 10:30 tot 15:00 uur en gaat van start bij Bezoekerscentrum De Helderse Vallei aan De Helderse Vallei 9-11 in Den Helder. Trek goede wandelschoenen aan en neem eten en drinken mee voor onderweg. Deze zwerftocht is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Aanmelden op www.gaatumee.nl

Meer berichten