'Hans en Grietje' zijn zondag 26 mei te zien in het openluchttheater van De Helderse Vallei.
'Hans en Grietje' zijn zondag 26 mei te zien in het openluchttheater van De Helderse Vallei. ((Foto: Greetje Mulder))

'Hans en Grietje' in de buitenlucht

DEN HELDER - Gratis genieten van theater met de zon in je rug en het geruis van bomen om je heen? Dat is ook dit seizoen weer mogelijk in openluchttheater De Helderse Vallei en het Timorpark. De eerste voorstelling vindt zondag 26 mei plaats. Het Kleine Theater speelt om 13.00 uur hun familievoorstelling 'Hans en Grietje'.

Hans en Grietje zijn verdwaald in het bos. Hans heeft een boek bij zich met de titel: Hans en Grietje. Hij heeft het gevonden in vaders kast. Grietje mag het niet lezen van Hans, want het is zijn boek. Ze doet het stiekem toch! Als ze leest dat ze de volgende dag naar een heks gaan, verandert ze het verhaal. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

Zondag 23 juni brengt Drumdrumdrum.nl hun voorstelling 'BOOHMWHAKALAA!!', een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Tijdens deze voorstelling mag iedereen meedoen met de 'boomwhackers', kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kunt maken. Deze familievoorstelling is geschikt voor publiek vanaf 6 jaar en start ook om 13.00 uur.

In het eerste weekend van de zomervakantie wordt zondag 14 juli een 'Open Podium' georganiseerd. Vanaf 13.00 uur betreden diverse talenten uit de regio het podium van het openluchttheater. Voor deze voorstelling is Stichting Openluchtvoorstellingen Den Helder op zoek naar enthousiaste bandjes, singer-songwriters, zangers en zangeressen uit de regio! Ben jij of zijn jullie dit en willen jullie op een zomerse zondag spelen op deze unieke plek? Mail de aanmelding dan voor zaterdag 1 juni, vergezeld door een video en de reden waarom jij/jullie willen spelen in het openluchttheater, naar info@kampanje.nl ter attentie van Linda van den Berg.

In de muziekkoepel in het Timorpark zijn dit seizoen ook drie openlucht voorstellingen te bezoeken. Zondag 2 juni treedt Dick Raat op, gevolgd door Flatland Folks op 7 juli en het seizoen in het Timorpark wordt zondag 4 augustus afgesloten door de voorstelling 'Gonnie en Gijsje samen op stap'. De openlucht voorstellingen in het Timorpark beginnen om 14.30 uur. Meer informatie over alle voorstellingen is te vinden op: www.deheldersevallei.nl/nl/informatie/openluchttheater.html

Meer berichten