Samantha Steenwijk.
Samantha Steenwijk. ((Foto: aangeleverd))

Samantha Steenwijk op Noorderfestival

JULIANADORP - Bij 's Heeren Loo op woonzorgpark Noorderhaven in Julianadorp is het zaterdag 6 juli van 12.00 tot 16.30 uur feest. Het jaarlijkse festival, met livemuziek, een markt en vele activiteiten, is voor iedereen gratis toegankelijk.

Om 12.00 uur barst het festival los met het Alkmaars Pracht Koor. Er is tot 16.30 uur een gevarieerd aanbod van acts. Samantha Steenwijk, finalist van The Voice of Holland, verzorgt naar verwachting een spetterend optreden. Maar er is meer! Ook de coverband Jukebox, DJ en saxofonist BOEM! treden op. De finalisten van The Voice of Noorderhaven strijden voor de felbegeerde eerste prijs. Leuk en vernieuwend is de silent disco. In samenwerking met jongerenwerk Den Helder kan het feestende publiek met draadloze koptelefoons luisteren naar verschillende muzieksoorten.

Festiviteiten

Op het festival kan je een balletje trappen op een pannaveld, paardrijden, een ritje in de draaimolen en genieten van straattheater. Het gezondheidscentrum van Noorderhaven daagt bezoekers uit in beweging te komen tijdens de Berenjacht, een zoektocht waarbij de zintuigen worden geprikkeld en mooie prijsjes te winnen zijn.

Markt

Op de markt vind je een groot aanbod van onder andere sieraden, haarmode, gehaakte knuffels, woonaccessoires en artikelen van sloophout. Handgemaakte producten worden aangeboden die door cliënten van 's Heeren Loo op de dagbesteding zijn gemaakt. Hier maak je ook kennis met de mensen van het gezondheidscentrum van Noorderhaven en Vrijwilligerswerk.

Dit jaar wordt een demonstratie gegeven op een driftbaan. Radio bestuurbare auto's met een schaal van 1:10 racen over een circuit. De coureurs komen uit heel Nederland èn van 's Heeren Loo. Onder begeleiding van de organisatie kunnen bezoekers een proefrit maken.

Bereikbaarheid

Het terrein Noorderhaven van 's Heeren Loo Julianadorp is bereikbaar vanaf de ingangen aan de Callantsogervaart en de Lange Vliet. Het festivalterrein is verplaatst naar de wijk Perenhout, aan de oostkant van het terrein.

De toegang is gratis.

Meer berichten