Een impressie van houtzaagmolen 'De Goede Verwachting'.
Een impressie van houtzaagmolen 'De Goede Verwachting'. (Foto: Molenstichting De Onderneming)

Helderse Molenstichting ijvert voor herbouw 'De Goede Verwachting'

DEN HELDER - De Helderse Molenstichting 'De Onderneming' maakt zich sterk voor de herbouw van de houtzaagmolen 'De Goede Verwachting' in Den Helder. Om dit mogelijk te maken is er een crowdfundingactie van start gegaan die de realisatie van de molen op het Vinkenterrein aan de Fabrieksgracht mogelijk moet maken.

Binnen de herinrichting van het Vinkenterrein, in de negentiende eeuw het kloppend hart van de Helderse economie, is een centrale plek ingeruimd voor de herbouw van houtzaagmolen 'De Goede Verwachting'. Ooit was Den Helder rijk aan molens. Straatnamen als Molengracht, Molenstraat en Molensloot zijn blijvende herinneringen aan deze periode, waarin molens het straatbeeld van de stad beheersten. Om het verleden te eren en de toekomst te omarmen, wordt gewerkt aan de terugkeer van één van deze beeldbepalende parels.

Blikvanger

'De Goede Verwachting' moet als het aan de Helderse Molenstichting 'De Onderneming' ligt de centrale, duurzame blikvanger van het terrein worden. "De molen legt namelijk een verbinding tussen de traditionele windmolens en moderne windenergie. Deze boodschap draagt de molen onder meer uit door het energieneutrale karakter, dat de basis vormt voor de herbouw. Daarnaast gaat 'De Goede Verwachting' dienst doen als kenniscentrum, evenementenlocatie en vormt de molen een nieuwe bezienswaardigheid voor bezoekers én inwoners van onze regio", aldus 'De Onderneming'. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord is inmiddels partner geworden van de Helderse Molenstichting 'De Onderneming'.
Met behulp van de crowdfundingactie kunnen particulieren en ondernemers een bijdrage leveren aan de herbouw van houtzaagmolen 'De Goede Verwachting'. Door het schenken van een - of meer - bouwstenen, kan men zich verbinden als sponsor aan deze prominente blikvanger. De kosten van het schenken van een bouwsteen bedragen € 10,-. De steen wordt voorzien van naamsvermelding en op een prominente plek gepresenteerd aan het publiek. Als sponsor en donateur wordt men onder meer uitgenodigd voor het jaarlijkse verwachtingsevenement. Ook wordt het donateurschap zichtbaar vermeld op de website en in uitingen van Helderse Molenstichting 'De Onderneming'. Zie voor meer informatie: www.deheldersemolen.nl

Meer berichten