Reismaatjes op weg

  Nieuws
Samen met een maatje op pad. (Foto: MEE & de Wering)
Samen met een maatje op pad. (Foto: MEE & de Wering) (rodi.nl)

DEN HELDER - MEE & de Wering zoekt vrijwilligers die kinderen en jongeren (die naar het speciaal onderwijs gaan)leren zelfstandig te reizen. Reizen kan zijn met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Een aantal van deze jongeren heeft een vorm van autisme of een licht verstandelijke beperking. Veel kinderen en jongeren met een beperking reizen al vanaf jongs af aan met het speciaal vervoer naar school. Dat is niet altijd nodig.
Veel leerlingen reizen al lange tijd met een taxi of busje naar school. Zelfstandig reizen stimuleert deelname aan de samenleving, bijvoorbeeld om zelf naar vrienden, de school, de sportclub en het werk te kunnen gaan. Via het project MEE op weg leren mensen met een beperking om met behulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te reizen.
De vrijwilliger maakt samen met de deelnemer een avonturenplan hoe de deelnemer de reis veilig kan maken. In dit plan staat onder andere ook waar hij of zij op moet letten bij de route en op welke dagen geoefend wordt. Meestal wordt er acht tot tien keer geoefend om de reis van bijvoorbeeld huis naar school of club te leren maken. Samen met een reismaatje gaat de deelnemer deze uitdaging aan.
Neem voor meer informatie of om aan te melden als vrijwilliger contact op met Evelien Langeveld, projectcoördinator bij MEE & de Wering, tel. 06-48873369 of 088-0075000 of per e-mail naar: meeopweg@meewering.nl. Zie ook: www.meewering.nl/meeopweg

Meer berichten