GameDay op Willemsoord - Gaming, sporten en techniek op Oude Rijkswerf

  Nieuws
Big Bag op Willemsoord. (Foto: aangeleverd)
Big Bag op Willemsoord. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Theater de Kampanje en MCN organiseren zaterdag 16 juni: Rabobank GameDay Den Helder. Een evenement waarin jongeren van 10 tot 25 jaar worden aangetrokken door gaming en geënthousiasmeerd voor fysieke sport en (computer)techniek op Willemsoord in Den Helder. Aanvang 10.00 uur.
Jongeren sporten steeds minder en gamen steeds meer. Het aantal leden van sportverenigingen neemt af en het aantal views van esport streams neemt exponentieel toe. Is gamen de Rock ‘n Roll van de moderne tijd en moeten ouders dit jun kinderen ontzeggen?

Competitief gamen

Op GameDay wordt esports juist omarmd vanwege het concept van competitief gamen. Zo wordt het een sociale activiteit. Tijdens het evenement kunnen jongeren elkaar ontmoeten om samen, live in realtime, het plezier van strijd, winnen en verliezen te beleven. In Theater de Kampanje speelt de ‘Dutch College League’ de finale van hun League of Legends competitie. Studenten van de universiteit, HBO en MBO vechten het uit in deze strategische game. De ZIGGO eBattle-truck biedt plek aan 10 f1 Playseats. De snelste racer kan een plek veroveren in de uitzending met presentator Rob Kamphues en voormalig autocoureur Robert Doornbos. Ubisoft lanceert een nieuwe game: ‘Starlink’ en jongeren kunnen het opnemen tegen hun Rainbow Six kampioensteam.
Sporten

Naast gamen wordt er een breed palet aan fysieke sporten aangeboden. Dit vanuit de overtuiging dat wanneer jongeren hun talent ontdekken, zij echt gemotiveerd raken om te gaan sporten. Wat is er zoal te te doen: Bossaball: volleybal op een springkussen, Droneracen in een scheepsdok, het NK 6x6 Cruyff Courts en TEQBALL: tafeltennis voetbal. Verder organiseert Gameday het NK Lasergamen, tikkertje door freerunners in teamverband, stuntsteps op een mobiele skatebaan. Ook het onlangs Olympisch geworden 3x3 basketball in samenwerking met profclub de Den Helder Suns is te zien. Ook is er Urban Hockey gewoon op straat, de Mobstacle hindernisbaan en danslessen door (inter)nationale top choreografen.
Influencers

De GameDay is net zo informatief als actief. Op het sprekersevenement vertelt Koen Schrobbers over verantwoord gamen. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, vertelt over het belang van bewegen. En zeilster Marit Bouwmeester over haar route naar Olympisch goud. Voor jongeren zijn er influencers, zogeheten socialmedia rolmodellen. Onder andere FIFA Kampioen Koen Weijland, vlogger Furtjuh en zanger Gio.
Gamificatie

Van gaming wordt de vertaalslag gemaakt naar serious gaming. Bedrijven die de principes van gamificatie toepassen in het leren. Zo ziet het jonge publiek dat leren echt heel leuk kan zijn en ervaren ouderen dat dit de richting is waar het onderwijs op school en op het werk naartoe gaat. Gamende jongeren maken deze overstap alleen maar gemakkelijker.
GameDay gaat over in GameNight van 19.00 tot 23.00 uur. Een feest waarin gamen, chillen en dansen samenkomen bij SuperStijl. Het publiek bepaalt wat de DJ draait!
Rabobank GameDay vindt zaterdag 16 juni plaats vanaf 10.00 uur op Willemsoord in Den Helder. Het is een uniek en compleet evenement voor jong en oud. Jongeren die willen meedoen aan bepaalde sporten kunnen voor € 5,- een deelnemerspolsbandje aanschaffen. Voor GameNight is een apart toegangsbewijs nodig voor € 5,-. Beide zijn online te koop via www.game-day.nl.

Meer berichten