Zwerftocht langs de Stelling van Den Helder

  Nieuws
Het zicht ter hoogte van Fort Erfprins. (Foto: Thijs Tuurenhout)
Het zicht ter hoogte van Fort Erfprins. (Foto: Thijs Tuurenhout) (rodi.nl)

DEN HELDER - Ontdek de Napoleonroute, het wandelpad langs de Stelling van Den Helder. Een gids van Landschap Noord-Holland begeleidt dinsdag 11 september een tocht van 9.30 tot 12.00 uur en vertelt deelnemers onderweg van alles over deze bijzondere plek.
Napoleon bezocht Den Helder in 1811 en wilde van de stad het ‘Gibraltar van het Noorden’ maken. Hij gaf opdracht tot het bouwen van deze verdedigingslinie met forten en aarden wallen. De wallen en forten zijn inmiddels begroeid geraakt en vormen nu een waar vogelparadijs en de bunkers langs de route worden niet langer bewoond door soldaten, maar door vleermuizen. Een wandeling dus, waar natuur en historie samen komen.
De zwerftocht gaat dinsdag 11 september van start op het parkeerterrein van sporthal Sportlaan aan Sportlaan 58 in Den Helder. Deelname kost voor volwassenen € 7,-, kinderen € 3,-. Beschermers € 4,- en kinderen van beschermers € 2,-. Graag aanmelden op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook. De wandeling bevat wat hoogteverschillen; het is verstandig om een paar stevige schoenen aan te trekken.

Meer berichten