Kunsthistorische lezingen in School 7

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Karin Braamhorst geeft twee kunsthistorische lezingen in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Dinsdagavond 13 november houdt ze om 19.30 uur een inleiding op de expositie Classic Beauties die tot 13 januari te zien in de Hermitage Amsterdam. En 8 januari vertelt ze over de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving, die tot eind deze maand te bezoeken is in het Drents Museum in Assen.
Classic Beauties is het verhaal van kunstenaars en reizigers in Italië in de tweede helft van de achttiende eeuw. In die tijd worden belangrijke archeologische vondsten gedaan: Pompeï en Herculaneum worden opgegraven en ook Rome geeft een groot deel van zijn klassieke geheimen prijs. De archeologische vondsten lokken een rage uit onder jonge aristocratische Europeanen. Velen ondernemen de maandenlange reis naar Italië met als hoogtepunt Rome. Daar werkten binnen de kortste keren Duitse en Italiaanse kunstenaars naar de klassieke voorbeelden.
Een kaartje kost 8,50 euro (inclusief koffie of thee). Een passe-partout voor beide lezingen kost 15 euro, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.

Meer berichten