Ode 'Aan zee' in School 7 - Vader en zoon Smit stroopten Nederlandse kust af

  Nieuws
Jan en Mart Smit geven een ode 'Aan zee' in School 7. (Foto: aangeleverd)
Jan en Mart Smit geven een ode 'Aan zee' in School 7. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Jan en Mart Smit geven woensdagavond 21 november de fotolezing 'Aan zee' over zee en kustgebieden in School 7 aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanvang 19.30 uur. Entree 7,50 euro.
Vader en zoon Smit stroopten jarenlang met hun camera de Nederlandse kust af. In weer en wind, bij nacht- en ontij, van Scheveningen tot aan Schiermonnikoog. De mooiste beelden zijn nu gebundeld in het boek 'Aan zee'. In School 7 geven zij uitleg over de achtergronden van het boek. Natuurlijk worden daarbij vele beelden getoond, ook de foto's die het boek niet hebben gehaald.

Beelden

'Aan zee’ is een ode geworden aan de Nederlandse kust. Elk weertype is vertegenwoordigd, de beelden variëren van grootse landschappen, luchtfoto’s maar ook details van schelpen en kwallen. Maar het boek is meer dan alleen mooie foto's. Ook wordt er uitleg gegeven over diverse zaken, zoals het fenomeen zeevonk en daarnaast staan de fotografen stil bij het probleem strandafval. Na afloop van de lezing kan het boek worden aangeschaft en gesigneerd. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.
Startend met kleinschalige fotoworkshops en cursussen ontstond in 2005 Smit in Beeld. Het aanbod is inmiddels uitgebreid met internationale fotoreizen, presentaties in binnen- en buitenland, en een diverse fotocollectie. Vader en zoon zijn succesvol geweest in toonaangevende fotowedstrijden als: Wildlife Photographer of the Year, European Photographer of the Year, Lowlands en de Groene Camera.

Meer berichten