UPDATE

Grote zorgen om vermiste Sam Hooftman (17) uit Overveen: ‘Waarschijnlijk met drank op vertrokken’

112-nieuws
De 17-jarige Sam Hooftman is sinds donderdagochtend vroeg vermist.
De 17-jarige Sam Hooftman is sinds donderdagochtend vroeg vermist. (Foto: Politie.nl)

REGIO - Met man en macht wordt sinds donderdag gezocht naar de 17-jarige Sam Hooftman, die na een bezoek aan wat vriendinnen in de nacht van woensdag op donderdag niet meer thuis is gekomen.

Update vrijdag 18.15 uur: 

In het onderzoek naar de vermissing van Sam Hooftman is een lichaam gevonden in het water van de Leidsevaart. Of het daadwerkelijk om Sam gaat, wordt nog onderzocht.

Update vrijdag 14.00 uur:

De politie zoekt in de omgeving van de Leidsevaart, ook in het water, naar de vermiste Sam.

Ook diverse andere Haarlemmers zijn vrijdag op eigen houtje in de omgeving van de Leidsevaart op zoek gegaan naar de vermiste Sam, in groepjes of individueel. Foto's: NieuwsFoto.nl/Laurens Bosch.

vermissing sam hooftman vermist

vermissing sam hooftman vermist

vermissing sam hooftman vermist

Update vrijdag 9.14 uur :

De politie meldt dat Sam nog altijd niet terecht is. De politie zoekt dringend naar camerabeelden van 6 januari rond 1.00 uur in de vroege ochtend, gemaakt in de omgeving van de Leidsevaart/de Bavo-kerk.

Eerdere berichtgeving:

“Vermoedelijk had hij wat drank op toen hij rond 0.45 uur weer op zijn racefiets stapte”, vertelt de aangeslagen moeder van Sam tegen Haarlem105. “Hij was op bezoek bij wat vriendinnen die vlakbij station Heemstede-Aerdenhout wonen en zou rond 1.00 uur weer thuis zijn. Het is niets voor hem om niet thuis te komen, we maken ons grote zorgen.” 

Sam Hooftman vermist

Sinds de vermissing van Sam Hooftman is geen spoor meer van hem gevonden. “Vermoedelijk is hij via de Leidsevaart terug naar Overveen gefietst, mogelijk is hij nog bij de Bavo naar links gegaan, richting de Oranjenassaulaan. Of bij Pathé de Zijlweg op gedraaid.”

Enkele kenmerken van Sam:
- 1.70 lang
- Blond haar met slag, bruine ogen
- Normaal postuur
- Bij zijn vermissing droeg hij een zwarte Dickies-jas, een lichtblauwe spijkerbroek en zwarte Nikes

Wie meer weet wordt dringend verzocht zich te melden bij de politie via 0800-6070.