Geen vuurwerk in Haarlem: ‘Liefhebbers zijn de dupe’

Algemeen
Veel Haarlemmers zijn het niet eens met een algeheel vuurwerkverbod in Haarlem.
Veel Haarlemmers zijn het niet eens met een algeheel vuurwerkverbod in Haarlem. (Foto: Archieffoto RM)

HAARLEM – De kogel is door de kerk: geen vuurwerk tijdens de aankomende jaarwisseling in Haarlem. De gemeenteraad heeft donderdag besloten een totaalvuurwerkverbod te laten gelden voor het aankomende oud en nieuw. Wat vindt Haarlem van deze beslissing?

Het vuurwerkverbod is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Uitzonderingen zullen er niet zijn omdat die volgens de raad alleen maar verwarrend en moeilijk te handhaven zouden zijn. 

Geen vuurwerk in Haarlem: ‘Belachelijke beslissing’

De meeste Haarlemmers vinden het jammer dat er straks een totaalvuurwerkverbod geldt in Haarlem. Dat blijkt uit een poll van het Haarlems Nieuwsblad/Rodi Haarlem.

Zo spreken Karin en Shirley van een ‘belachelijke beslissing’ en vragen zij zich af wat er nog wel mag. Petra vindt het een prima besluit, maar wel jammer voor de liefhebbers. “Het zou mooi zijn als er een gebied wordt aangewezen voor de mensen die graag wel vuurwerk zouden willen afsteken.” 

‘Gemiste kans’

Patrick vindt het moeilijk te begrijpen dat ook legaal vuurwerk nu verboden wordt. “Overlast van gevaarlijk illegaal vuurwerk niet kunnen handhaven, dus dan maar een verbod of op gekeurd legaal vuurwerk?” Stefan is van mening dat gezinnen nu een leuke avond vuurwerk afsteken wordt ontnomen: “Gemiste kans weer van de raad.” Ook Ronald uit zijn frustratie: “Het is het failliet van de handhaving tegen illegaal vuurwerk. De echte liefhebber is de dupe.”

Ook meepraten over dit onderwerp? Dat kan via Facebook, @RodiHaarlem.