Feestelijke oplevering eerste 34 woningen in binnenstedelijk Schoterkwartier in Haarlem

Huis
De woningen zijn in samenwerking met gemeente Haarlem gerealiseerd op het voormalige Deliterrein.
De woningen zijn in samenwerking met gemeente Haarlem gerealiseerd op het voormalige Deliterrein. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Wethouder Floor Roduner van de gemeente Haarlem en gebiedsontwikkelaar AM vierden onlangs tijdens een feestelijk moment de oplevering van de 34 woningen in de eerste fase van Schoterkwartier. Hierbij werd de sleutel overhandigd aan de nieuwe bewoners die intrek hebben genomen in hun nieuwe woning.

De woningen zijn in samenwerking met gemeente Haarlem gerealiseerd op het voormalige Deliterrein. In totaal komen er 142 woningen in deze nieuwe binnenstedelijke buurt in Haarlem.

Schoterkwartier: Wonen aan het Spaarne

De naam ‘Schoterkwartier’ refereert aan de jaren 20 van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem bekend en bemind. Het nieuwe woongebied ligt aan het Spaarne, nabij de recent gerenoveerde Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde en de Delistraat aan de westzijde. Schoterkwartier bestaat uit een divers woonprogramma van onder meer de 34 eengezinswoningen die nu zijn gerealiseerd. De tweede fase met 108 woningen is volop in voorbereiding.

Bouw langs Spaardamseweg

“Ik feliciteer AM met de oplevering van deze eerste 34 woningen van het Schoterkwartier!” aldus Roduner. “Ik ben erg blij dat nu eindelijk op het voormalige Deliterrein gewoond wordt. Het project kent een lange geschiedenis en is de eerste in een rij van bouwontwikkelingen langs de Spaarndamseweg. Haarlem wil de komende jaren duizenden woningen bouwen en de overhandiging van de sleutel aan de eerste bewoners van het Schoterkwartier is voor mij dan ook van grote waarde.”

Meer informatie op www.schoterkwartier.nl.