Waarnemend burgemeester Onno Hoes poseert in de raadszaal op de zojuist overhandigde makelaarsscooter.
Waarnemend burgemeester Onno Hoes poseert in de raadszaal op de zojuist overhandigde makelaarsscooter. ((Foto: NHNieuws | Doron Sajet))

Haarlemmermeer neemt afscheid van Onno Hoes

door Doron Sajet

HOOFDDORP - Tijdens een speciale raadvergadering van gemeente Haarlemmermeer is donderdag 4 juli afscheid genomen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Hoes was ruim anderhalf jaar burgemeester van Haarlemmermeer. Hij wordt opgevolgd door Marianne Schuurmans-Wijdeven die nu nog burgermoeder van Lingewaard is.

Hoes werd toegesproken door de fractievoorzitters van de grootste coalitiepartij (VVD) en de grootste oppositiepartij (Forza!). Als verrassing reed wethouder Jurgen Nobel de raadszaal in op een scooter en een bord met daarop 'Onno Hoes Makelaardij'. Hoes wordt namelijk voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Hoes noemde het afscheid "Emotioneel en bijzonder". Hoes: "Ik kwam hier als een donderslag bij heldere hemel anderhalf jaar geleden. Ik had niet gedacht dat het zo leuk zou zijn en fijn samen. Wat werk zou worden, is eigenlijk levenswijze geworden."

Schiphol

Tijdens zijn afscheidswoorden ging Hoes ook nog even in op Schiphol. In zijn gemeente heerst verdeeldheid over de groei van Schiphol. Donderdag 4 juli werd bekend dat minister Cora van Nieuwenhuizen haar groeiambities wil doorzetten en weer meer vliegbewegingen wil toestaan in 2021. Hoes is blij dat er duidelijkheid komt.

Woensdag 10 juli wordt de nieuwe burgemeester, Marianne Schuurmans-Wijdeven, geïnstalleerd. Ook van haar werd donderdag afscheid genomen in haar huidige gemeente Lingewaard.

i.s.m. Mediapartner NHNieuws

Een video van Jurgen Nobel die op de scooter komt binnenrijden én een advies van Hoes aan zijn opvolger zijn te zien op www.nhnieuws.nl

Meer berichten