Op stap met mevrouw Beentjes naar het strand.
Op stap met mevrouw Beentjes naar het strand. ((Foto: Aangeleverd))

'Gouden Dagen' maakt mensen blij

HEEMSKERK - De wens van mevrouw Beentjes is in vervulling gegaan. Mevrouw Beentjes, die nog zelfstandig woont, had tijdens de Gouden Koffie aangegeven graag een keer naar het strand te willen. Dat kan alleen in een speciale strandrolstoel. Deze strandrolstoel werd door Heliomare ter beschikking gesteld. Woensdag 28 augustus gingen vrijwilliger Bob en zijn echtgenote Ank met mevrouw Beentjes op stap.

"Het was gelukkig niet meer zo heet als de afgelopen dagen. Het was zelfs lekker verkoelend op het strand. We hebben een tochtje langs alle huisjes gemaakt van het noorderbad naar het zuiderbad. Even lekker gezeten en wat gedronken bij SunSea. Het was vloed dus er was te weinig hard zand om langs de waterlijn te lopen maar …..er was genoeg te zien en te beleven op het strand. Na inlevering van de strandrolstoel bij Heliomare zijn we naar huis gereden. Mevrouw Beentjes heeft genoten", aldus Bob.

Buurtbakkie

Samen met Welschap Welzijn organiseren we regelmatig een Buurtbakkie in een straat in Heemskerk. Op 18 september zijn we aanwezig bij Rozestaete. Door de handen ineen te slaan en samen de gesprekken aan te gaan hopen we in contact te komen met ouderen die nog zelfstandig wonen, willen we horen wat er speelt in de buurt, wat er beter kan, of er wensen zijn en hoe de sociale contacten zijn.

Meerstate

Tijdens een Buurtbakkie bij de locatie Meerstate hebben een aantal ouderen aangegeven graag een keer naar Artis te willen gaan. Wij gaan hun wens op maandag 9 september vervullen. Rond 11.00 uur vertrekken we richting Amsterdam om daar te genieten van een dagje Artis. De genodigden hebben inmiddels een brief ontvangen. Inschrijven hiervoor is niet meer mogelijk.

Heeft u een wens? U kunt deze in één van de wensbomen ophangen. Deze wensbomen staan op de locaties van ViVa Zorggroep: Sint Agnes, Waterrijck, Westerheem, Meerstate en Heemswijk en in het Zorgcentrum op het Maltezerplein. Voor meer informatie: www.goudendagen.nl.

Meer berichten