(Foto: goedheer@xs4all.nl)

Houd Heemskerk netjes en schoon!

U kent wellicht de campagne: Je bent een eikel als je troep op straat gooit. Ik moest daaraan denken nadat ik de afgelopen tijd zag hoe sommige inwoners van onze mooie gemeente met hun huisvuil omgaan.

Wat mij daar opviel is het volgende: 1. Vuil wordt niet in de containers gedaan die daarvoor bestemd zijn. 2. Vuil wordt gewoon op de straat gegooid. 3. Vuil wat niet voor de containers bestemd is wordt er gewoon naast 'geflikkerd'.

Een voorbeeld

Regelmatig zie ik rollen tapijt, (halve) koelkasten, al dan niet met inhoud en ander grof vuil naast de containers geplaatst. En of we wel of (nog) niet met afgesloten containers werken: een koelkast of een rol tapijt past daar niet in. Daar is juist het afvalbrengstation van de HVC voor bedoeld aan de Binnenduinrandweg. En om het een ieder nog gemakkelijker te maken is dit jaar ook besloten de stort op zaterdag langer open te stellen, te weten tot 17.00 uur. Dus zes dagen per week kunt u daar terecht! Gelukkig maken ook heel veel inwoners uit onze gemeente hier wel gebruik van. En in uiterste gevallen is de HVC ook nog bereid groot grof vuil bij u thuis te komen ophalen. U kunt daarvoor contact opnemen met de HVC.

Kleine moeite

Het is dus eigenlijk een kleine moeite om met elkaar ervoor te zorgen dat onze directe woon en leefomgeving schoon en netjes blijft. Als we dit met elkaar doen en inwoners die het even 'vergeten'' zijn of het nog niet begrepen hebben hieraan helpen herinneren, dan blijft Heemskerk mooi en schoon in de IJmond. Dus wat mij betreft vuil in de juiste container, grof vuil naar het afvalbrengstation en de straten met elkaar schoonhouden.

Ik wens u een prettige, mooie en schone buurt toe.

Gaatze de Vries, wethouder milieu van Heemskerk

Meer berichten