Er worden filmfragmenten getoond van aanvallen op geallieerde vliegtuigen.
Er worden filmfragmenten getoond van aanvallen op geallieerde vliegtuigen. ((Foto: Aangeleverd))

Filmvertoning luchtgevechten 1940-1945

HEEMSKERK - Zondag 20 oktober is het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, geopend voor het publiek. De gehele dag wordt er in de filmzaal een verzameling filmfragmenten getoond met cockpitbeelden van aanvallen op geallieerde en Duitse vliegtuigen. Deze beelden geven een duidelijk beeld over de verbeten strijd in de lucht. Deze beelden zijn minder geschikt voor jeugdige toeschouwers.

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Meer berichten