Regionale cultuurvisie is dun...
Regionale cultuurvisie is dun... ((Foto: Aangeleverd))

'De olifant in de kamer'

HEEMSKERK - De regionale cultuurvisie is dun, weinig zeggend, en al helemaal geen visie. Een visie is immers een duidelijk beeld op de toekomst en dat was nu precies wat aan deze 'visie' ontbrak. Het (Kennemer) theater is de belangrijkste culturele instelling in de IJmond.

Het theater heeft een breed aanbod aan voorstellingen en activiteiten voor oud en jong, van toneel tot concert, van cabaret tot zomerspektakel voor de jeugd. Helaas geen woord over de toekomst van de podiumkunsten of het theater. Duidelijk is wel dat de inwoners van de Noordelijke IJmond het theater willen behouden. Gelukkig denkt Beverwijk na over de toekomst van de theatercultuur.

Veelzijdig theater

''Wat hebben wij daar in Heemskerk mee te maken? Veel, heel veel'', wat het CDA betreft. Een mooi en veelzijdig theater is niet alleen zeer gewenst, maar ook duur. Het CDA wil graag uitstekende voorzieningen in de Noordelijke IJmond, maar ook betaalbare lasten voor de inwoners. Dus moeten gemeenten samenwerken om de voorzieningen eigentijds te houden tegen aanvaardbare kosten. Dat geldt niet alleen voor een theater, maar ook voor sportvoorzieningen en voor bijvoorbeeld een zwembad. Laat als gemeenten de schroom varen om gemeenschappelijke voorzieningen te realiseren en vat de koe (Olifant) bij de horens om de de Noordelijke IJmond zichtbaar mooier en aantrekkelijker maken.

Meer berichten