Op de bijgeleverde rechtenvrijefoto knippen leerling Florijn en BUKO directeur Jan de Boer het lint door, waarmee de school officieel is geopend.
Op de bijgeleverde rechtenvrijefoto knippen leerling Florijn en BUKO directeur Jan de Boer het lint door, waarmee de school officieel is geopend. ((Foto: Ted Kooter))

Het bevalt de leerlingen top

HEEMSKERK - Op vrijdag 22 november werd het nieuwe schoolgebouw van Heliomare aan De Velst in Heemskerk feestelijk geopend. Door gezamenlijke inspanningen van Scheybeeck, tot voor kort het moederbedrijf van BUKO, en Heliomare kon de onderwijslocatie in korte tijd gerealiseerd worden.

Opening gebouw Heliomare

Sinds het nieuwe schooljaar volgen ruim 170 leerlingen in het spiksplinternieuw schoolgebouw voortgezet speciaal onderwijs. Op de vraag van Heliomarebestuurder Jan Welmers hoe het gebouw de leerlingen bevalt riepen zij in koor: "Top!" In bijzijn van alle leerlingen knipten vervolgens leerling Florijn en directeur BUKO Huisvesting Jan de Boer gezamenlijk een lint door. Daarna was het even feest. De leerlingen verzorgden de catering en gaven rondleidingen aan de genodigden. Met het nieuwe gebouw, naast het bestaande gebouw van Heliomare aan de Velst, zijn alle onderwijs- en revalidatieactiviteiten van Heliomare voor kinderen en jongeren in de regio IJmond/Kennemerland geconcentreerd in Heemskerk. Bij Heliomare hebben kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking meer kans om weer mee te doen. De expertisegebieden zijn onderwijs, arbeidsintegratie, revalidatie en sport. Men werkt op 20 locaties in Noord- en Zuid-Holland.

Meer berichten