Jan de Ruijter
Jan de Ruijter ((Foto: Aangeleverd))

In memoriam Jan de Ruijter (1940 - 2020)

HEEMSKERK Dinsdag 14 januari overleed Jan de Ruijter, een geboren en getogen Heemskerker. Opnieuw verliest de Historische Kring Heemskerk (HKH) een van zijn trouwe vrijwilligers.

Jan was in zijn werkzame leven ambtenaar, archivaris. Eerst bij de gemeente Heemskerk, daarna tot zijn pensionering bij de gemeente Castricum. Zijn deskundigheid nam hij mee als vrijwilliger naar de HKH, waar hij gedurende een reeks van jaren het archief van de HKH opbouwde en beheerde. Hij was dan ook op de vaste dinsdagavond en woensdagochtend meestal wel te vinden in het Historisch Huis van de HKH. Allereerst met een praatje onder het genot van een bakkie en daarna archiverend aan de slag.

Jan was net als zijn vader een man vol humor. Voor de oud-Heemskerkers: zijn vader stond ook wel bekend als 'Jan van Jut' en zelf werd Jan ook wel 'Jim' genoemd. Zo hield je de Jan de Ruijters uit elkaar…

Jan was ook een echte sportman, zeker in de wielersport, die hij volop heeft beoefend en waarbinnen hij ook als vrijwilliger actief was. Niet gek dus dat je Jan, ook de laatste jaren, regelmatig op de fiets tegen kon komen in Heemskerk. De HKH is hem veel dank verschuldigd en zal Zijn werk, inbreng en humor node missen.

Henk Engel, voorzitter HKH

Meer berichten