Mieke Baltus
Mieke Baltus ((Foto: Heleen Vink))

column burgemeester van Heemskerk

Moeder

Als burgemeester voel ik mij soms een sheriff als het gaat om openbare orde en veiligheid. Allerlei nieuwe bevoegdheden zoals het sluiten van (drugs)panden of het nemen van crisismaatregelen in het kader van de wet geestelijke gezondheidszorg geven soms dat gevoel. En dan heb ik het nog niet eens over het opperbevel als het gaat om rampenbestrijding.

Je moet kunnen schakelen tussen die verschillende rollen en taken

Maar ik ben ook burgermoeder; in blije tijden als er bijvoorbeeld jubilea te vieren zijn of soms in tijden van verdriet om namens ons dorp mee te leven. Je moet kunnen schakelen tussen die verschillende rollen en taken. De burgermoederrol is voor mij dan misschien nog de meest natuurlijke omdat ik ook twee zoons heb. Inmiddels zijn ze 23 en 20 maar je blijft toch altijd moeder.

Wat was het heerlijk om hem weer op te kunnen halen

Dat gevoel had ik de afgelopen maanden nog sterker omdat onze jongste zoon bijna een half jaar in Azië is geweest om daar een deel van zijn studie te doen.

Zelfstandigheid

Hij heeft er ontzettend veel van geleerd en dan niet alleen wat betreft zijn studie, maar ook in zelfstandigheid. Wat was het heerlijk om hem weer op te kunnen halen van Schiphol vorig weekend. Weer veilig en wel in mijn armen, een dikke knuffel. Toen voelde ik mij even geen burgemeester, maar helemaal moeder.

Mieke Baltus

Burgemeester van Heemskerk

Burgemeester@heemskerk.nl

Meer berichten