(Foto: Aangeleverd)

Natuur en cultuur historische wandeling bij Kasteel Marquette

HEEMSKERK - Op zondag 1 maart organiseert IVN Afdeling Midden Kennemerland een prachtige wandeling rond kasteel Marquette in Heemskerk. De excursie start bij Boerderij Heemshof aan de Oosterweg 2c.

Daarna wordt er gewandeld, onder leiding van een IVN gids, richting landgoed Marquette. Onderweg wordt er verteld over de bomen men hun kenmerken, de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems, en over de vele bollen- en stinsenplanten die het landgoed rijk is.

Vrolijk gekwetter

Onderwijl luistert u naar het vrolijke gekwetter van de vele vogels die zich opmaken om te gaan nestelen.Er zal ook aandacht zijn voor de rijke historie van het landgoed dat al dateert uit de 13e eeuw.

Wilt u meer te weten komen over deze bijzondere locatie in Heemskerk? Aanmelden voor deze excursie kan door een e-mail te sturen naar excursieivnmk@gmail.com onder vermelding van uw naam, aantal personen en telefoonnummer of via https://www.ivn.nl/mkl

Vertrek om 10.00 uur vanaf Boerderij Heemshof, Oosterweg 2c, Heemskerk en terug rond 12.00 uur. U krijgt daarna een kopje koffie of thee aangeboden. Kosten zijn € 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen € 2,00. Graag gepast betalen. U wordt verzocht te parkeren bij voetbalvereniging ADO 20 (ook aan de Oosterweg) of bij landgoed Marquette, omdat er beperkt parkeergelegenheid is bij Boerderij Heemshof. Lopen naar Heemshof is vanaf beide locaties goed te doen. Zo mogelijk komt u met de fiets.

Meer berichten