(Foto: Aangeleverd)

Een vitrine vol ezels in het gemeentehuis

HEEMSKERK - In maart komt de grote vitrine in het gemeentehuis van Heemskerk vol te staan met ezeltjes. Deze mini-expositie wordt samengesteld door Lies en Daryl Barker, in samenwerking met de Historische Kring Heemskerk (HKH) en 'De Groene Ezel'.

Mini-expositie van Lies en Daryl Barker in grote vitrine

Lies Barker kwam eind jaren zeventig in Heemskerk wonen en ontdekte al gauw dat ze een 'ezel' was geworden. Kort daarna ging ze op vakantie naar haar vorige werkland, Kameroen. Vandaaruit ging ze met haar tegenwoordige man Daryl Barker (die daar werkte voor de voedsel- en landbouworganisatie van de VN) op visite naar Tsjaad.

Welkom geheten

Daar werden ze in een klein dorp welkom geheten door het gebalk van ezels. Ze kochten een 'ezeltje' als aandenken. Dat was het begin van een verzameling die tijdens hun vele reizen en bezoeken steeds verder groeide.

Dat is deel één van de tentoonstelling. Dan deel twee: Daryl Barker ging vroeg met pensioen en werd lid van de vereniging achter kringloopwinkel 'De Groene Ezel'. Ook daar verzamelde hij, met medewerkers, ezeltjes. Allemaal straks te zien in de vitrine.

Derde deel

Het derde deel komt uit een aan de HKH geschonken verzameling ezeltjes, die tegenwoordig een vitrine vult in het Historisch Huis van de HKH in de Mariaschool.

Verhalem met vraagteken

Het geheel wordt aangevuld met informatie over 'De Groene Ezel' en twee verhalen vanuit de HKH over de mogelijke oorsprong van de naam 'Ezel' voor de Heemskerker. Maar dat zijn verhalen met een vraagteken!

Meer berichten