Teken- en scilderlessen voor tieners bij Toverzicht.
Teken- en scilderlessen voor tieners bij Toverzicht. ((Foto: Aangeleverd))

Tienercursus tekenen en schilderen bij Toverzicht

HEEMSKERK - Op dinsdag 25 februari starten er weer teken- en schilderlessen voor tieners bij Toverzicht in Heemskerk. De cursus is speciaal voor tieners van ongeveer 11 tot 15 jaar. Veel volwassenen vertellen dat ze als kind veel tekenden of op andere manieren creatief waren, maar dat ze hun creativiteit 'verloren' in hun puberteit.

Start is op dinsdag 25 februari voor de jeugd tussen 11 en 15 jaar

Ook in deze tijd van computers en telefoons is het - voor zowel volwassenen als kinderen - soms lastig je te focussen op je creatieve kant. Of het wordt te druk met huiswerk en sport, er zijn geen andere leeftijdsgenoten die creatief zijn, je wordt in deze fase van je leven kritischer op jezelf en je werk en je vindt wat je maakt stom... Om wat voor reden dan ook berg je jouw tekenspullen op.

Redenen om mee te doen met deze cursus: je mag nog steeds creatief zijn. Die wereld die je als kind in kon gaan, is niet weg. Je bent je creativiteit niet verloren! Je hoeft het alleen maar te doen en jezelf toe te staan om het te mogen doen! En het is vooral ook leuk; Je wilt meer technieken en materialen leren gebruiken, maar je hebt al die YouTube-filmpjes nu wel gezien. Je wilt zélf aan de slag; je wilt anderen ontmoeten die ook tekenen en schilderen. Hoewel op dit moment tekenen en schilderen best een hype zijn, kan het zijn dat je niet zoveel anderen kent die dit doen.

De sfeer in de lessen is gemoedelijk en men benadert elkaar en het werk is opbouwend en positief.

Atelier

Het atelier van Toverzicht bevindt zich aan de Willem van Coulsterstraat 2 in Heemskerk. De cursus bestaat uit 8 lessen waarin men tekent en schildert. Er komen verschillende technieken en materialen aan bod. De eerste keer, op 25 februari, is een proefles. Daarna besluit je of je de hele cursus gaat volgen. Meer informatie en aanmelden via www.toverzicht.nl.

Meer berichten