Wat vindt de raad: VVD Heemskerk

Algemeen
Afbeelding

Trots en respect

HEEMSKERK - Trots en respect. De afgelopen weken zijn bizarre weken geweest. Een grote rollercoaster van drama’s en grote beslissingen die kort en snel genomen moeten worden. Of het nu gaat over onze gezondheid of de economie. Het kabinet heeft laten zien dat het staat en direct acteert in moeilijke en hele lastige situaties. Ze nemen beslissingen ook al vinden altijd heel veel mensen dat het niet de juiste beslissingen zijn en dat zij het veeeeel beter weten. Elke dag prijs ik mezelf weer gelukkig dat we Mark Rutte hebben en geen president als zijn Amerikaanse opponent.

Ik geef het je te doen. Ga er maar aan staan met 17 miljoen ‘adviseurs’ die het allemaal zelf beter weten dan wie dan en ook nog een perfect weten wat goed of wat niet goed is.

Gister nog, was ik in (digitaal) gesprek met een aantal mensen. Woorden als ‘belachelijk dat de tandarts wel open mag, maar de kapper niet’, of ‘ach het is maar een gewone griep, er gaan elk jaar zoveel mensen dood’. Mensen, dat is niet waar! Niet alleen zijn er wekelijks veel meer doden dan voorgaande jaren rond dezelfde tijd te betreuren, maar het belangrijkste is nog wel dat de ziekenhuizen niet overbelast mogen raken. Iets wat nu al gebeurt, want ‘gewone’ gevallen kunnen maar beperkt behandeld worden. En ik ben hartstikke blij dat de tandarts open is voor het geval ik kiespijn heb. Als het in mijn mond misgaat kan het onomkeerbaar zijn, mijn haar komt later wel.

Dagelijks worden nieuwe beslissingen genomen, want dagelijks komt het kabinet tot nieuwe inzichten. Dit virus is onbekend, maar ook een wereldwijde crisis als deze is er geen een die dagelijks voorkomt. Dus ja, er moet ook dagelijks gekeken worden wat anders kan, misschien beter kan of waarschijnlijk al goed gaat en uitgebreid kan worden.

Ik wil persoonlijk vertrouwen op de deskundigheid van het kabinet, de RIVM en het Outreach team dat zij hebben geformeerd. Dit team hebben ze inmiddels ook uitgebreid met een aantal economen erin, dus ook vanaf die kant wordt dagelijks gekeken wat anders kan.

Ik wil dan ook zeker niet op een stoel gaan zitten van een ‘beter weter’ maar vooral op de stoel van ‘hoe gaan we met z’n allen, binnen de regels weer zorgen dat de economie gaat draaien. Dat we weer lekker kunnen sporten en socializen. Dat we creatief zijn in onze naasten blij maken.

We hebben een uitdaging waar we voorlopig nog niet af zijn. Dit kunnen we op twee manieren aanpakken. In problemen denken of in kansen. Ik doe graag dat laatste!

Ik begon mijn woorden met trots en respect. Ik ben trots op mijn partij de VVD en het kabinet. Trots hoe ze er staan en snel maar weloverwogen beslissingen nemen. Respect om het feit dat ze, ondanks hun 17 miljoen collega’s toch blijven staan achter genomen beslissingen!


Karin Smit

VVD Heemskerk