Jubileumfotoboek ADO'20 absolute aanrader

Algemeen
Het fotojubileumboek wordt overhandigd: een jeugdspelertje reikt het boek aan oud-archivaris Piet Castricum.
Het fotojubileumboek wordt overhandigd: een jeugdspelertje reikt het boek aan oud-archivaris Piet Castricum. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK - Er werd door veel Heemskerkers reikhalzend naar uitgekeken en zoals nu is gebleken, helemaal terecht. Het jubileumfotoboek van het jarige ADO’20 is een juweeltje van de bovenste plank geworden en heden te koop op vele adressen, voor 12,50 euro. Het geduld werd enige tijd op de proef gesteld, maar het resultaat is een waarlijk historisch hoogstandje geworden verpakt in een fraaie omslag.

Het fotoboek is dan ook een absolute aanwinst voor eenieder die ADO’20 een warm hart toedraagt. De proefdrukken gaven enige weken geleden al een goede indruk van de fraaie inhoud en opmaak, in de definitieve versie werd een en ander nog verder verbeterd. Zoals gezegd geeft het fotoboek een prachtig overzicht van 100 jaar voetbal in Heemskerk. Samengesteld en opgemaakt door twee oer-Heemskerkse vader-zoon duo’s, te weten Kees en Serge Beentjes en Lou en Lennart Koopman. Het selecteren van de te plaatsen foto’s was een op het lijf geschreven klusje voor de familie Beentjes samen met Jan van Lieshout, de oud-voorzitter van Club 73. Daarnaast werd de indeling en opmaak verzorgd door het duo Koopman. Het resultaat van vele dagen intensief selecteren, rubriceren en opmaken is een succesnummer geworden. Vanaf de oprichting van de vereniging tot heden, worden de vele hoogtepunten en belangrijke momenten uit het rijke bestaan van de club chronologisch in beeld gebracht. Een en ander past perfect bij de door RTV Heemskerk gemaakte documentaire over het honderdjarige jubileum van ADO’20, die op dit moment op YOUTUBE bekeken kan worden Door de overbekende omstandigheden heeft slechts een handvol van de geplande activiteiten doorgang kunnen vinden. De start met de uitreiking van het collectors-item was nog veelbelovend, gevolgd door een jubileum versie van de pubquiz. Maar gaandeweg het jaar werd duidelijk dat heel veel activiteiten geschrapt moesten worden. Achtereenvolgens werden het dames/meisjes toernooi, de jubileumveiling, de receptie/reünie, het 24-uurs toernooi, het jubileum jeugdtoernooi en de feestavond. Enige mogelijke uitzondering is de Gerrit van Hooff Memorial, die mogelijk wel door kan gaan. Als waarschijnlijk laatste activiteit in dit jubileumjaar, heeft de uitreiking van het reeds gememoreerde fotoboek plaatsgevonden aan oud-archivaris Piet Castricum en is de verkoop van dit fraaie kleinood nu van start gegaan. Natuurlijk volledig afhankelijk van toekomstige ontwikkelingen, hoopt de jubileumcommissie van ADO’20 grote delen van de geplande activiteiten van dit jaar, door te kunnen schuiven naar 2021.

Verkoopadressen: In Heemskerk bij: Simons Kaas & Noten, De Boorkop, Bakker Meijer, Bloemisterij Olaf de Ruyter, Michel Kunnen (0625428089), Jos Beerse (0651182100) en in Beverwijk bij Intersport Veldhuis.