Wethouder opent mobiele showroom

Algemeen
De Heemskerkse wethouder Gaatze de Vries (rechts) heeft op de weekmarkt de showroom officieel geopend.
De Heemskerkse wethouder Gaatze de Vries (rechts) heeft op de weekmarkt de showroom officieel geopend. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - De gemeente Heemskerk wil haar inwoners stimuleren om t.a.v. je woning bewust met energie om te gaan. Zo was er bijvoorbeeld onlangs een aantrekkelijke actie waarbij je als huiseigenaar zonnepanelen kon aanschaffen.

Voor energiezuinig wonen

Voor nog betere voorlichting over energiezuinig en duurzaam wonen is er nu ook een mobiele showroom beschikbaar. Daar kun je van alles te weten komen over hoe je op je energieverbruik kunt besparen. Bijv. met kleine maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips of het slimmer gebruiken van de verwarming. Maar ook door het aanbrengen van vloer- of spouwmuurisolatie, of door zonnepanelen te plaatsen op je dak. De Heemskerkse wethouder Gaatze de Vries heeft afgelopen vrijdag op de weekmarkt de showroom officieel geopend. Vrijwilligers van EcoHeemskerk, de vereniging voor duurzame energie, bemanden de showroom en ze ontvingen die dag zo’n 70 belangstellende Heemskerkers. Al hun vragen over energiebesparing werden beantwoord. Ongeveer de helft van de bezoekers vulde ook een korte enquête in en zij kregen een gratis energiebespaarbox mee (ter waarde van 35 euro) met onder andere tochtstrips, radiatorfolie, led-lampen of tijdschakelaars. Huiseigenaren konden zich ook opgeven voor een kosteloos digitaal energiebespaar-advies. Je ‘wandelt’ dan op een afgesproken moment via videobellen met een energiecoach van EcoHeemskerk door je huis. Zo kom je in ongeveer een halfuur te weten hoe en waar je het beste energie kunt besparen en of daar subsidie voor mogelijk is. De mobiele showroom wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heemskerk, Omgevingsdienst IJmond, Duurzaam BouwLoket en EcoHeemskerk. Hij zal in de maanden augustus en september nog op verschillende plekken in de IJmond staan.

Alle verdere informatie is te vinden op de website www.ecoheemskerk.nl of via Facebook @ecoheemskerk.

Afbeelding