Met mevrouw Klaver naar Grote Kerk Alkmaar

Algemeen
Mevrouw Klaver met Tiny Opdam Pieterse. (Foto: Aangeleverd)
Mevrouw Klaver met Tiny Opdam Pieterse. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Door het vervullen van wensen wil Gouden Dagen de eenzaamheid onder ouderen bestrijden. Onze activiteiten hebben vanwege het coronavirus een aantal maanden op een laag pitje gestaan. Gelukkig mogen we nu rustig aan weer beginnen met het vervullen van de individuele wensen. Uiteraard hanteren we daarbij de richtlijnen van de RIVM.

‘Gouden Dagen’ vervult wensen ouderen

De eerste wens die we uit de wensboom hebben gehaald is de wens van mevrouw Klaver. Tijdens een Buurtbakkie van Gouden Dagen heeft zij aangegeven graag een keer naar de Grote Kerk in Alkmaar te willen gaan. Helaas heeft deze wens een jaar moeten wachten vanwege een grote verbouwing aan de kerk. Woensdag 29 juli ging dan eindelijk haar wens in vervulling. Samen met vrijwilligster Anco vertrok ze met Vrijwilligersvervoer via Limmen en Heiloo naar Alkmaar.

Om 14.00 uur hadden ze een afspraak met de gids. In de kerk was een tentoonstelling van World Press Photo en een tentoonstelling van een bekende Alkmaarse Schilder, Hendrik Pieterse. Ze raakten in gesprek met zijn dochter Tiny Opdam Pieterse die toevallig aanwezig was. Na de rondleiding door de kerk, vonden ze een plekje buiten op het terras waar ze genoten van een cappuccino met appeltaart. Bij thuiskomst belde mevrouw Klaver direct met Gouden Dagen om te vertellen dat ze een ontzettende gezellige middag heeft gehad met een geweldige vrijwilligster en een fijne chauffeur. Bent u 70+, bent u woonachtig in Heemskerk en heeft u een wens? Op de locaties van ViVa! Zorggroep in Heemskerk (Heemswijk, Meerstate, Westerheem, Sint Agnes en Waterrijck) staan wensbomen. Hierin kunt u uw wens ophangen. Zodra uw wens eruit wordt gehaald, nemen wij contact met u op.

De Grote Kerk in Alkmaar. (Foto: Aangeleverd)