Wat vindt de Raad ervan-VVD Heemskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Veiligheidsplan en de verbetering bereikbaarheid centrum

HEEMSKERK - Na een voor de coalitie bewogen maand is in zeer constructief overleg besloten verder te gaan met drie partijen én drie (in plaats van vier) wethouders. Heemskerk Lokaal, CDA en VVD vormen de coalitie voor de komende 1,5 jaar tot de gemeenteraadsverkiezingen.

Een voor de VVD belangrijk thema is veiligheid. Immers je veilig voelen is een basisbehoefte. Via een eerdere motie is door de gemeente het Integraal Veiligheids- en Handhavingsplan opgesteld en besproken bij de laatste raadsvergadering. Doel van dit stuk is veiligheid zichtbaar versterken. Een prima doel voor VVD Heemskerk. In de vergadering hebben wij ook aandacht gevraagd voor cyber criminaliteit en bijvoorbeeld Spoofing. Deze digitale dreiging begint steeds ernstigere vormen aan te nemen. Tenslotte hebben wij meegegeven niet uit te sluiten onze BOA’s uit te rusten met een wapenstok. Natuurlijk vooral met een preventief doel, maar indien nodig dan moet hij gebruikt kunnen worden. Dit ter verdediging van zichzelf of voor een ander. Het veiligheidsplan is unaniem goedgekeurd.

Vervolgens werd de beleidsnota inkoop en aanbesteding behandeld. Voor VVD Heemskerk is vooral van belang dat lokale ondernemers de kans krijgen op opdrachten van onze gemeente. Wij hebben dan ook de wethouder gevraagd onze ondernemers goed te informeren.

En dan tenslotte het verbeteren van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Centrum. Een voorstel waar wij ons prima in kunnen vinden, maar waar wij nog wel twee belangrijke aanvullingen op hebben. Wij maken ons namelijk zorgen over de grote hoeveelheid vrachtwagens die alle winkels moet bevoorraden. Ons idee is om vrachtwagens te weren en de bevoorrading via bijvoorbeeld elektrisch vervoer vanuit een andere locatie te laten doen. Hier kan ook nog een samenwerking ontstaan met de grote hoeveelheid bezorgdiensten van internet aankopen. Want de hoeveelheid busjes die tegenwoordig in de straat staan om pakketjes af te geven is enorm.

Recent overleg

De wethouder gaf aan dat er recent overleg is geweest tussen de drie wethouders uit de IJmond. Hij neemt de suggestie mee om te kijken of er mogelijkheden zijn voor een pilot. Ons tweede voorstel is om de parkeergarage onder het gemeentehuis op vrijdag en zaterdag te gebruiken voor het winkelend publiek. Het blijkt namelijk dat op die dagen parkeren niet toereikend is.

20 november was de Dag van de Ondernemer. Vanuit VVD Heemskerk hebben wij tien ondernemers een mooie bos rozen bezorgd en hen bedankt voor het feit dat zij er zijn. Het is geen makkelijke tijd voor onze ondernemers. Petje af voor deze harde werkers. We kunnen het niet genoeg benadrukken. #kooplokaal, zeker nu met sinterklaas en kerst in het vooruitzicht!

Karin Smit

Fractielid VVD Heemskerk