Verruiming terrastijden in centrum Heemskerk definitief

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ben Roozendaal)

HEEMSKERK – Het college heeft de nieuwe beleidsregel terrassen 2021 vastgesteld. De beleidsregel terrassen regelt een aantal zaken rondom een terras. De beleidsregel regelt ook de openingstijden voor terrassen.

Proef voor langere openingstijden terrassen in het centrum

Afgelopen jaar zijn de terrassen in het centrum langer open geweest. Dit op verzoek van de Koninklijke Horeca Heemskerk. Ook was er in de omgeving genoeg draagvlak om dit mogelijk te maken. De terrassen van ondernemers in het centrum met een horecaconvenant mochten een uur langer open zijn.

Terrassen

Het afgelopen jaar heeft de horeca de verruiming helaas niet optimaal kunnen benutten door alle maatregelen rondom Covid-19. Desondanks zijn er toch wat momenten geweest waarbij de terrassen langer open konden zijn. Het afgelopen jaar verliep rustig. Er zijn geen klachten ontvangen die gingen over overlast in verband met de verruiming van 24:00 naar 01:00 uur.

Het college heeft dan ook besloten om de verruiming van 24:00 naar 01:00 uur permanent te maken. De terrassen van horecaondernemers in het centrum, met een horecaconvenant, mogen dus blijvend van 1 april tot 30 september een uur langer open zijn.