Zorg in Heemskerk krijgt ‘Duizendmaal dank’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Henk Tijbosch, Kees Heesterbeek, kunstenaar in Heemskerk, en Henk Engel, voorzitter van de Historische Kring Heemskerk en deelnemer van de Participatieraad Gemeente Heemskerk, hebben het idee ontwikkeld om de mensen binnen de zorg in Heemskerk in deze bijzondere coronatijden een extra blijk van waardering te geven. Dat is inmiddels gebeurd en het initiatief om de zorg in Heemskerk een hart onder de riem te steken, is prima ontvangen.

Zo brengen ze maatschappelijk betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven ‘Tijbosch’, de beeldende kunst en vrijwillige betrokkenheid bij het sociale domein bij elkaar om een signaal af te geven. Heemskerkers die voor Heemskerkers wat extra willen doen in deze bijzondere tijden. Een initiatief dat ook ondersteund wordt door het ‘Bewonersinitiatief Heemskerk’.

‘’Vorig jaar brachten we de zorgmedewerkers applaus en aubades. Nu is de druk vergroot door de langere duur van de coronatijd en de negatieve reacties van buitenaf, ook richting de zorg. Dat moet keren’’, vinden zij. En dat willen ze zichtbaar maken, daar willen ze positief en fleurig aandacht voor vragen.

‘’Daarom: Duizendmaal Dank...’’, aldus het drietal, ‘’voor de verzorgings- en verpleeghuizen in Heemskerk en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk verzorgen we een ‘Duizendmaal dank’ lijst van 80x80cm met daarin 1 origineel aquarel van een bloem en daaromheen 1.000 afbeeldingen van 100 door Kees Heesterbeek geschilderde aquarelbloemen. Natuurlijk een bloemenhulde, denkend aan het Heemskerkse land waar de bloemen groeien.’’

Ze vervolgen: ‘’Zo’n ‘Duizendmaal dank’ willen we de medewerkers van zorginstellingen aanbieden. Een gebaar, een spiegel. Daarnaast willen we van de 1000 bloemen posters van 70 x 50 cm maken met dezelfde strekking. Die posters willen we aanbieden aan alle husartsen en de Buurtzorg in Heemskerk. En ze hopen dat de poster her en der een plek in het dorp Heemskerk vindt.’’ Op vrijdag 2 april j.l., op Goede Vrijdag dus, brachten ze de 10 lijsten ‘Duizendmaal dank’ langs bij de verschillende zorginstellingen. Afgelopen week heeft het Heemskerks supertrio bij de huisartsen en de Buurtzorg de affiches samen met een van de bloemen-aquarellen langs gebracht. ‘’En nu hopen natuurlijk dat de ingelijste bloemenhulde en de affiches inderdaad herkend worden als een extra herinnering aan het belang van de zorg in onze samenleving. Als blijk van waardering, als ‘Duizendmaal dank’!’’

Afbeelding