Studenten Vakopleiding Patisserie met vlag en wimpel geslaagd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Begin deze maand hebben 10 studenten van de Vakopleiding Patisserie van Culinair Centrum Beverwijk examen gedaan. Zij moesten op deze dag hun producten tonen en laten proeven door de examencommissie bestaande uit Renate Muller en Fred Colli. Alle studenten zijn geslaagd met negens en terecht.

De opdracht was om 1 taart, 20 gelijke bonbons en 1 dessert te presenteren. De taart heeft minimaal 4 verschillende lagen en moet worden gegeleerd of worden afgestreken en een chocolade decoratie hebben.

Bonbons

De bonbons hebben een ganachevulling en het dessert heeft minimaal 5 bereidingen, een decor van suiker of chocolade.

De studenten hebben geweldige taarten gemaakt met bijvoorbeeld chocola, aardbei en macha. De desserts werden à la minute bereid met bavarois, tuile, suikerdecor, merengue.

Hard werken

Het was duidelijk dat ze heel hard hadden gewerkt en de examencommissie was zeer onder de indruk van de resultaten. Fred Colli: ‘Als er niets te verbeteren valt, geef je dus een 10’.

Estefhan Meijer, docent van de vakopleiding kan trots zijn op zijn studenten.