Ernstige verkeershinder A9 bij Haarlem-Velsen: 9 juli-25 augustus 2021

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Website Rijkswaterstaat)

REGIO - Rijkswaterstaat voert in de zomer groot onderhoud uit aan de snelweg A9 bij Haarlem, tussen Velsen en knooppunt Raasdorp. Rijkswaterstaat vernieuwt het asfalt en herstelt de vangrails en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan. Van vrijdag 9 juli 2021 21.00 uur tot woensdag 25 augustus 2021 05.00 uur zijn daarom in beide richtingen minder rijstroken open voor verkeer. Bovendien zijn er geregeld diverse op- en afritten afgesloten. De extra reistijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Minder rijstroken en maximaal 70 km/h

‘’Tijdens de werkzaamheden sluiten we telkens 1 weghelft af. Op de weghelft waar we niet werken, zijn 2 versmalde rijstroken beschikbaar in elke richting. Dit betekent dat de capaciteit van de weg minder wordt en er vanwege de veiligheid een maximumsnelheid geldt van 70 km/h. Ook sluiten we op verschillende momenten op- en afritten van de A9 af voor verkeer richting Utrecht of Alkmaar’’, aldus Rijkswaterstaat.

Alternatieve routes

Bij grote drukte adviseert Rijkswaterstaat de volgende alternatieve routes te kiezen: 

vanuit Alkmaar richting Amsterdam/Schiphol via A7, A8 en de A10;vanuit Alkmaar richting Rotterdam/Den Haag/Schiphol via A8, A10 en de A5;vanuit Alkmaar richting Haarlem via A9, A22 en de autoweg N208;vanuit Uitgeest richting Amsterdam/Schiphol via A8 en A10;vanuit Rotterdam/Den Haag richting Alkmaar via A5, A10, A8 en de A9. 

Nachtafsluiting knooppunt Velsen

In de nachten van 23 tot 25 augustus 2021 werkt Boskalis aan knooppunt Velsen. De A9 richting Alkmaar is daar dan afgesloten. Verkeer in die richting kan rijden via de A22 en de Velsertunnel.

Reisadvies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. De werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie. Met mooi weer verwachten we daarom extra drukte richting de stranden. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis.

Bij grote drukte kan op een ander moment reizen verstandig zijn, of te kiezen voor de fiets of openbaar vervoer. Zo rijden er bij mooi weer extra treinen richting de stranden.

Geluidsoverlast

Geluidshinder voor omwonenden is tijdens de onderhoudswerkzaamheden onvermijdelijk. Het groot onderhoud gebeurt met zware machines. Met name het verwijderen van het oude asfalt zal voor geluidsoverlast zorgen. Uitvoerder Boskalis neemt maatregelen om de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.

Meer informatie

Meer informatie over het groot onderhoud aan de A9 is te vinden op de pagina A9: groot onderhoud Velsen – (knooppunt) Raasdorp. 

Belangstellenden kunnen zich hier ook aanmelden voor een online nieuwsbrief over het werk aan de A9. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).