Grote Teken Dag in Heemskerk

Algemeen
De flyer van Lars de Ruyter.
De flyer van Lars de Ruyter. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Stichting Heel Heemskerk Tekent organiseert ook dit jaar weer de Grote Tekendag in September 2021 naar een voorbeeld uit Groot Brittannië, The Big Draw! Mensen samen laten tekenen en kennis maken met elkaar, voor alle inwoners van Heemskerk en (net) erbuiten.

Dit jaar tovert men op zaterdag 18 September van 13.00 tot 16.00 uur voor de derde keer het Centrum van Heemskerk om in een tekenfestival voor jong en oud, ervaren en onervaren creatieve inwoners. Op drie locaties worden betaalde Masterclasses met lunch georganiseerd, ter waarde van 30 euro, waar in 2 uur uur tijd een kunstwerk kan worden gemaakt onder begeleiding van kunstenaars Rien Doorn: “Betekeningetjes”, Joke van Bree; “Op de kop” en Esther Datema; “Etsen met Esther”.

Je krijgt uitleg en gaat na een heerlijke lunch aan het werk. Deelname is voor iedereen die graag tekent, wat uitdaging zoekt, maar ook voor mensen die nog nooit getekend hebben. Iedereen kan op eigen niveau meedoen! Samen tekenen is het doel.

Deze workshops zullen plaatsvinden bij Grand Café Van Ruysdael, Goed voor Elkaar en in De Dorpskerk met lunch van Het Dorrup Grill & Wijn. Zij zorgen dan ook voor de inwendige mens! Graag van tevoren aanmelden d.m.v. inschrijfformulier op de site (www.heelheemskerktekent.nl )

Voor de jeugd zijn er diverse gratis workshops op o.a. Het Burgemeester Nielenplein. Daar kun je bij Hetty je eigen Monsters ontwerpen en Dewie leert je “Chibis” tekenen. Je kunt zolang er op dat moment plek is, aansluiten om mee te doen.

Voor de jongste enthousiastelingen is er wederom een speurtocht met een koele versnapering als beloning! Start is bij de Dorpskerk. Op deze zelfde Dorpskerk wordt er onder leiding van Ambro Louwe een mega grote gezamenlijke tekening gemaakt en zal Eva Jansen je begeleiden in het maken van een collage met tekening!

Ook deze workshops zijn gratis en je hoeft je niet op te geven, er kan steeds een groep mensen deelnemen met voldoende onderlinge afstand uiteraard. En verspreid door het gehele centrum, zullen vele andere kunstenaars en tekenaars hun kunsten buiten vertonen. Dus het weer mag dit jaar geen spelbreker zijn.

Er kan zelfs een portret van je worden gemaakt door Marieke Luthart, dat wil je toch niet missen. Meer info of inschrijven, bezoek de website van Heel Heemskerk Tekent: www.heelheemskerktekent.nl