Kerst op het Plein in Heemskerk - Jongeren en verbinding staan centraal op het evenement

Nieuws

HEEMSKERK - In Heemskerk wordt op donderdag 21 december een groot kerstevenement gehouden: Kerst op het Plein. Tijdens dit kerstgebeuren in de open lucht op het Nielenplein is er onder meer een bijzondere uitvoering te zien door leerlingen van het Bonhoeffer College uit Castricum. Verbinding is het sleutelwoord tijdens 'Kerst op het Plein'.

Bij de bijzondere uitvoering hebben de leerlingen van het Bonhoeffer College het script zelf geschreven. Zij spelen de hoofdrol in het kerstverhaal waarin moderne korte theaterscènes worden verbeeld op een groot podium. De muziek wordt verzorgd door leerlingen die deel uitmaken van de schoolband. In de theaterscènes komen actuele thema’s aan de orde.
Dit jaar gaat het theaterprogramma door na het laatste applaus: het gesprek gaat verder. In het theaterstuk staat het vloggen centraal. Op een creatieve manier komt er verbinding tussen mensen tot stand door korte vlogs. Toeschouwers van het theaterprogramma worden deelnemers. Deze verbinding wordt gerealiseerd op de mobiele telefoon aan de hand van de app ‘Snapchat’. Door het volgen van het account ‘kerstophetplein’ kan iedereen afbeeldingen ontvangen én terug sturen. Op deze manier wordt er een ‘verhaal’ gemaakt op de gps locatie van het Nielenplein.
Iedereen kan bijdragen door video’s met vrienden dan wel met mensen die je op het Plein ontmoet. Dit verhaal van verbinding wordt zichtbaar op de grote schermen op het Plein. Verbinden doe je samen. Waar jongeren gemakkelijker video’s maken kunnen zij anderen die daar minder vertrouwd mee zijn helpen, met de app of met het maken van een korte video en deze toevoegen aan het verhaal. In de aanloop naar het evenement kunnen ‘volgers’ van het account alvast korte video’s ontvangen. Natuurlijk kun je ook zonder mobiele telefoon volop genieten van deze videoberichten.
Uiteenlopende organisaties zorgen op eigen manier voor verbinding. Het idee is op een veelkleurige manier uitdrukking te geven aan het leven en wonen in het dorp. De gemeente Heemskerk kiest voor meedoen, ontmoeting, zelfredzaamheid en ondersteuning. In het perspectief van vlog je hart en maak een verhaal van verbinding staan deze thema’s centraal in de bijdrage van de vlog van de loco-burgermeester.
''Samen kerst vieren wil ook zeggen geïnspireerd worden door de manier waarop ruim 2000 jaar geleden door de geboorte van Jezus de verbinding tussen God en mensen tot stand is gebracht. ‘Vlog je hart en samen maken we een verhaal van verbinding’'', aldus de organisatie.