Het historische Knipscheer-orgel.
Het historische Knipscheer-orgel. ((Foto: Aangeleverd))

Inloopconcert met bariton Jan Langelaar

HEEMSKERK- Van 21 juni t/m 30 augustus 2019 is de Dorpskerk ,Kerkplein 1 weer open van 14.30-16.30 uur. In deze periode beginnen ook de Inloopconcerten op de vrijdagmiddag van 15.30-16.00 uur waarbij zowel het markante historische Knipscheer-orgel als de vleugel bespeeld zullen worden.

Locatie is Dorpskerk in Heemskerk

Voor dit seizoen verlenen vocale solisten ( sopraan , mezzosopraan, alt, bariton, bas ) , een paar koren uit Heemskerk en instrumentale solisten ( viool, cello, gitaar, dwarsfluit, hobo en harp ) hun medewerking. Zo zal er op 16 augustus het Mariaconcert plaatsvinden met een sopraan. De musici zijn allen werkzaam in de muziek op verschillende terreinen en in verschillende plaatsen. Het aanbod is dit jaar zeer gevarieerd.

Op vrijdagmiddag 21 juni 2019 is het dan zover .Dan zal de organiste Anja van der Ploeg het eerste Inloopconcert van dit seizoen geven van 15.30-16.00 uur. Medewerking aan dit concert zal verlenen de bariton Jan Langelaar. Bij de begeleiding van de liederen zal ook de vleugel worden bespeeld.Er is een mooi programma samengesteld met prachtige liederen van Franz Schubert ( "Morgengruss" uit "Die schöne Müllerin"), Johannes Brahms( "Mondnacht" ) Carl Bohm ( "Still wie die Nacht" …). George Gershwin ( " I got plenty of nothing" uit de opera "Porgy and Bess") en Spirituals ( Steal away, I´ve been in the storm) afgewisseld met orgelwerken van J.S.Bach, J. Brahms , Engelse muziek.

De bariton Jan Langelaar heeft veel zangervaring met het zingen van liederen en treedt regelmatig solistisch op. Zijn repertoire is veelzijdig: negro spirituals, musical, opera , liederen. De organiste Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium voor Hoofdvak orgel,Kerkmuziek en daarnaast ook piano. Ze speelt in verschillende kerken o.a. in Heemskerk de Dorpskerk en Morgensterkerk.

Tijdens de openstelling van de kerk is er tevens gelegenheid om een kaarsje op te steken, even te onthaasten en te genieten van het prachtige interieur van deze mooie historische kerk. Verder ligt er in de Dorpskerk een inkijkboek over de Dorpskerk met allerlei wetenswaardigheden . Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Er zal na afloop een vrijwillige financiële bijdrage worden gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Meer berichten