Foto: Leo Tillmans

CDA'ers houden bijeenkomst in moskee

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Verkiezingsfolders uitdelen is niet meer van deze tijd. Daarom hadden CDA-Heemskerk en CDA-Beverwijk samen afgelopen zaterdag twee openbare bijeenkomsten georganiseerd, om bij belangrijke verkiezingsthema's stil te staan. Als eerste het thema "integratie". Op uitnodiging van Canan Yagmur, nummer 13 op de CDA-kandidatenlijst voor Provinciale Staten, was er een bijeenkomst in de Aksemseddin moskee aan de Zweedselaan in Beverwijk. Daar werd het gebouw bezichtigd en gesproken over allerlei onderwerpen zoals over de vreselijke aanslag in Nieuw Zeeland.

In het gebouw van de Historische Kring Heemkerk was er later een bijeenkomst over het thema "klimaatverandering" en wat dat betekent voor het werk van het waterschap. Er werd een inleiding gegeven door Frits Brouwer uit Heemskerk, nummer 3 op CDA-kandidatenlijst voor Hollands Noorderkwartier. Hij liet zien hoe de waterberging achter kasteel Marquette past in het goed voorbereid zijn op wateroverlast door klimaatverandering.

Ook "wonen" kwam aan de orde, ingeleid door CDA-wethouder Krijn Rijke aan de hand van de nieuwbouwplannen "in een parkachtige omgeving" die er bestaan voor de Debora Bakelaan. Er volgde een goed gesprek over het gebrek aan betaalbare (sociale huur)woningen met o.a. de aanwezige CDA-gedeputeerde Jaap Bond en uiteraard CDA-fractievoorzitter John van Nimwegen (nummer 12 op de kieslijst voor PS).

Meer berichten