Het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis is komend weekend geopend voor publiek.
Het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis is komend weekend geopend voor publiek. ((Foto:PR ))

Herdenking 4 mei en lezing op 5 mei

HEEMSKERK - Op zaterdag 4 mei wordt bij het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht in de vorm van een kranslegging en 2 minuten stilte bij het monument langs de Communicatieweg. Op zondag 5 mei wordt er om 14.00 uur door Hans Nauta een lezing gehouden over de luchtoorlog boven Noord-Holland gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Belangstellenden worden verzocht op 4 mei zich om 19.30 uur te verzamelen in de kantine van het Luchtoorlogsmuseum, om vanaf hier gezamenlijk naar het monument te lopen voor de herdenking. Na afloop is er koffie en thee in het museum.

De spreker

Hans Nauta is al jaren bezig met het onderzoek naar de luchtoorlog boven Noord-Holland. Hans in zijn vrije tijd vaak te vinden in de archieven van onder andere de RAF in London. Ook heeft Hans Nauta al meerdere keren een belangrijke bijdrage geleverd bij het samenstellen van boeken over de luchtvaart gedurende de Tweede Wereldoorlog.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling. Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Meer berichten