Lintjes

Het regende vorige week in Heemskerk tijdens de traditionele lintjesregen. Maar liefst zes Heemskerkers werden op de dag voor Koningsdag vereerd met een Koninklijke onderscheiding, een zogenaamd "lintje". Eigenlijk zeven Heemskerkers, als je de onderscheiding van Hans Gerrits Jans tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, meetelt.

De heer Gerrits Jans mocht ik drie weken terug verblijden met deze zeer verdiende onderscheiding tijdens de vergadering van de Koninklijke Nederlandse Zwembond in Amersfoort, waarvoor hij zich jarenlang belangeloos heeft ingezet. Afgelopen vrijdag waren er dus zes plaatsgenoten, twee dames en vier heren, 'gelokt' naar het gemeentehuis waar hen een mooie en zeer verdiende verassing te wachten stond. Een zaal vol familie en vrienden en een toespraak van mij met uiteindelijk de versierselen die bij zo'n koninklijke toekenning horen: een lintje en een oorkonde.

Verdiensten zijn teveel om in een column op te noemen

Hun verdiensten voor de samenleving zijn teveel om hier in een korte column op te noemen: voor de sport, de kerk, het buurthuis, de veiligheid, ondernemers, voor saamhorigheid, een luisterend oor en aandacht voor de ander en de samenleving. De dames Brasser en Beentjes en de heren Gerrits Jans, Smits, Van Ruijven, Van Tunen en Van Lieshout wil ik hier namens het hele dorp bedanken. Door jullie vrijwillige inzet al die jaren is echt het verschil gemaakt.

Wat een mooi voorbeeld voor anderen, want de samenleving ziet er door mensen zoals jullie mooier uit!

Mieke Baltus, Burgemeester van Heemskerk

Burgemeester@heemskerk.nl

Meer berichten