Insecten, planten en bloemen in de tuin staan model voor de tekeningen.
Insecten, planten en bloemen in de tuin staan model voor de tekeningen. ((Foto: Picasa))

Beeldende Workshop Tekenen met BIC-pennen

HEEMSKERK - Zaterdagmiddag 11 mei is er van 13.00 tot 16.30 uur de workshop tekenen met BIC-pennen. Dat is in het Koetshuijs van Kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk.

Op een schitterende plek geïnspireerd worden door de natuur en direct onder de bezielende begeleiding van beeldend kunstenaar Ellen van Putten zelf aan de slag. Met de gebruikte technieken slagen zowel beginners als gevorderden erin om verrassende en mooie resultaten te behalen. Deze workshop is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

In deze workshop, in het kader van expositie WONDERLAND, staan de insecten, planten en bloemen in de tuin model voor de tekeningen. Ellen zal je laten zien hoe de doodgewone BIC-pen te hanteren als een gereedschap waarvan je nooit had gedacht fantastische kunst mee te kunnen maken. Je bent een middag ongedwongen bezig in de natuur en het resultaat zal iedereen verrassen, ook, of juist, als je denkt dat je niet goed kan tekenen. Door de speciale technieken voor licht en donker effecten die Ellen je aanleert krijg je snel een mooi resultaat. Door ook collagetechnieken met o.a. bladzijden uit oude boeken te gebruiken ontstaat er een eindresultaat dat het inlijsten waard is.

Kosten BIC-pen workshop: € 40,-. Materiaal, rondleiding en consumptie zijn inbegrepen. Geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. Opgeven bij: info@cultuurhuisheemskerk.nl of www.cultuurhuisheemskerk.nl.

Meer berichten