Nieuw Historisch Huis HKH open

  Nieuws
Onthulling fotocollage door Frans Wiegmans en Timo en Jorik Stavenuiter. (Foto: aangeleverd)
Onthulling fotocollage door Frans Wiegmans en Timo en Jorik Stavenuiter. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - De opening van het Historisch Huis van de HKH op 1 juni werd met trompetsignalen van Jesse en Kars ingeluid, waarna de dorpsomroeper in het kort de geschiedenis van het gebouw vertelde.

De heer Frans Wiegmans, het laatste hoofd van de Mariaschool en Timo en Jorik, kleinzoons van Go Stavenuiter, het laatste hoofd van de Debora Baeke huishoudschool, onthulden vervolgens een fotocollage over het oude gebouw en haar bewoners. Na weken van intensief klussen hebben de medewerkers de oude gymzaal c.q. de ruimte van Olleke Bolleke en de kunstuitleen in de St. Mariaschool tot hun nieuwe Historische Huis omgetoverd om de cultuur-historische activiteiten voort te zetten.
Zaterdag 16 juni, de dag van de cultuurmarkt in Heemskerk, is er Open Huis aan de A. Verherentstraat 5, zodat iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur kan binnenlopen om leden van de Historische Kring bezig te zien, vragen te stellen of een praatje te maken. Als die tijd niet goed uitkomt, dan staat de deur ook open op maandagmiddag (14.00 tot 16.00 uur) en op dinsdagavond (19.00 tot 21.00 uur) en binnenkort mogelijk op vrijdagmiddag.

Meer berichten