Klooien met kinderboeken - Lekker bezig met de bieb

  Nieuws
De poster van 'klooien met kinderboeken'. (foto aangeleverd)
De poster van 'klooien met kinderboeken'. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - De schoolvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de kinderen binnenkort een hoop tijd hebben om te vullen. Bibliotheek IJmond-Noord verrast ze met iets waar ze helemaal in op kunnen gaan. Want de bibliotheek is niet alleen een plek om boeken te lezen, je kunt ze nu ook DOEN.
Wat houdt dat in? Denk aan een tank besturen, stropdassen knopen, kevers verzamelen en een glow in the dark drilpudding maken. De medewerkers van de bibliotheek verzamelen de gekste en gezelligste boeken boordevol activiteiten en stellen een 'klooi-collectie' samen voor de kinderen om te komen ontdekken. Ze kunnen dus meedoen aan 'klooien met kinderboeken, het lees- en doeprogramma bij de bibliotheek. Zo kunnen ze de boeken lezen die ze aan het klooien zetten. Door mee te doen aan de verschillende activiteiten sparen ze tevens stempels. Bij een volle stempelkaart ontvangen ze een echt 'Klooien met kinderboeken' diploma. En dat niet alleen, iedere deelnemer mag zijn werk exposeren in de bibliotheek. Er zijn tien categorieën, te weten koken, schrijven/tekenen, techniek, experimenteren, mooi maken, programmeren, stunts, knutselen, onderzoeken en lachen.
De kinderen kunnen zelf aan de slag met de boeken en zo stempels sparen, maar ze kunnen ook meedoen met de klooi-activiteiten die vóór en in de vakantie worden georganiseerd, iedere woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur. Ook het meedoen aan deze activiteiten levert een stempel op de kaart op. De eerste klooi-activiteit was gisteren, op woensdag 18 juli. Kijk op http://jeugd.bibliotheekijmondnoord.nl/agenda/eventslist voor uitgebreide informatie.

Meer berichten