Fles lampolie gevonden bij duinbrand Heemskerk - Politie op zoek naar mogelijke verdachte(n)

  Nieuws
Brandweerauto's trekken richting duingebied van Heemskerk. (foto NH Nieuws-Dennis Mantz)
Brandweerauto's trekken richting duingebied van Heemskerk. (foto NH Nieuws-Dennis Mantz) (rodi.nl)

HEEMSKERK - De grote brand in de duinen van Heemskerk is onder controle. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat er bij de brandhaard een fles lampolie is gevonden. Door de vondst van de fles bestaat er twijfel over het ontstaan van de brand, laat woordvoerder van de Veiligheidsregio Dick Kool weten.

“We kunnen nog niks zeggen over brandstichting, maar een fles lampolie hoort niet in de duinen”, aldus Kool bij NH Radio. De politie gaat bij de brandhaard op zoek naar eventuele verdachten. Ook is de forensische opsporing gearriveerd. ‘’We kunnen gelukkig zeggen dat de brand onder controle is’’, vervolgt hij. ‘’Maar helaas zijn we nu op zoek naar een brandstichter.’’
De brand woedde afgelopen maandag in een gebied van een halve vierkante kilometer. De brandweer zette hierdoor groots in vanwege de droogte. Maandagmiddag rond 15.00 uur werd bekend dat er ook een helikopter van de luchtmacht wordt ingezet bij de bluswerkzaamheden, om 15.15 uur werd de helikopter opgemerkt boven het gebied.
“Inmiddels vliegt de blushelikopter verkenningsrondes om goed in te schatten waar er geblust moet worden”, aldus Kool. Ook wordt er nog een tweede helikopter opgeroepen. “Maar dat is volgens protocol.”
De hulpdiensten sloegen die maandag groot alarm voor een duinbrand in Heemskerk in de buurt van Gasterij Kruisberg. Woordvoerder Kool van de Veiligheidsregio bevestigde dit. Volgens hem waren er zo’n dertig brandweervoertuigen opgeroepen voor de brand. Volgens een ooggetuige was er rook te zien boven de duinen, maar hoe groot het vuur was, kon de Veiligheidsregio nog niet zeggen. De Veiligheidsregio reep iedereen op het duingebied te verlaten en de hulpdiensten de ruimte te geven.

Meer berichten