Jeugd Heemskerkse Golfclub kampioen

  Nieuws
Het jeugdteam met vlnr. Ashwin Umans (15 jaar), Tim Hildering (19 jaar), Cedric Klijn (18) met Senna Korving (12) op de schouder, Jim Kloosterhuis (16 jaar) en Yente Blaauw (15 jaar). (foto aangeleverd)
Het jeugdteam met vlnr. Ashwin Umans (15 jaar), Tim Hildering (19 jaar), Cedric Klijn (18) met Senna Korving (12) op de schouder, Jim Kloosterhuis (16 jaar) en Yente Blaauw (15 jaar). (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSKERK - De talentvolle jeugd van de Heemskerkse Golfclub boerde dit jaar goed in de 2e klasse. Op de laatste wedstrijddag was het toch nog een spannende strijd. Met sterke deelnemers in de poule als de Haarlemmermeersche, de Noordwijkse, de Purmer en Golfclub Liemeer trok de jeugd van Heemskerk uiteindelijk aan het langste eind in de 2e klasse van de NGF-competitie. Op de slotdag won Heemskerk en waren ze onbereikbaar geworden voor de tegenstanders. De titel was daarmee een feit. Door deze prestatie promoveert het team naar de 1e klasse.

Het kampioenschap werd na de laatste wedstrijd uitbundig gevierd met een traditionele duik in de vijver en daarna het ontkurken van de (kinder)champagne. Deze werd aangebonden door golfpro Patrique Baljé die deze jeugdgroep sinds begin dit jaar onder zijn hoede heeft genomen. De Heemskerkse heeft momenteel 30 jeugdspelers onder de 21 jaar.
Hans Klijn (coach van het team) sprak van een historisch moment, omdat het onder zijn leiding niet eerder was gelukt en het dus al meer dan 8 jaar geleden was dat een jeugdteam van de Heemskerkse kampioen werd. Door overwinning hoopt de Heemskerkse Golfclub meer jeugdspelers aan te kunnen trekken.

Meer berichten