Nieuwe activiteiten in De Stut - Programmaboekje gratis af te halen

  Nieuws
Coördinator Erna van Kempen (uiterst rechts) deelt de programmaboekjes uit aan vrijwilligers die de boekjes bezorgen. (Foto: Bos Media Services)
Coördinator Erna van Kempen (uiterst rechts) deelt de programmaboekjes uit aan vrijwilligers die de boekjes bezorgen. (Foto: Bos Media Services) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Bij ontmoetingscentrum De Stut ligt het nieuwe programmaboekje klaar. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de samenstelling van een nieuw aanbod cursussen, workshops en andere activiteiten voor het komende seizoen. De docenten staan te popelen om met veel energie het nieuwe seizoen te starten. Het nieuwe programmaboekje ligt inmiddels klaar en is gratis af te halen.
Het was afgelopen maandag een komen en gaan van vrijwilligers in het ontmoetingscentrum voor senioren. De organisatie draait voor een belangrijk deel op vrijwilligers en ook het samenstellen en verspreiden van de programmaboekjes wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Maar liefst vijftienhonderd exemplaren zijn er gedrukt, ongeveer negenhonderd daarvan worden bezorgd bij mensen die in het afgelopen seizoen een cursus bij De Stut hebben gevolgd of zelf als vrijwilliger of docent actief waren in het ontmoetingscentrum. Ook bij diverse instellingen in de regio is het programmaboekje bezorgd. Het resterende deel blijft beschikbaar in De Stut voor mensen die het boekje niet thuis ontvangen en graag een exemplaar willen ophalen.
Coördinator Erna van Kempen: "We hebben ongeveer 30 betaalde docenten en daarnaast een team van ongeveer 110 vaste vrijwilligers, van wie er ongeveer 20 cursussen verzorgen. De overige vrijwilligers werken bijvoorbeeld in onze tuin, verzorgen de administratie, werken achter de balie of schenken koffie en thee voor onze bezoekers." Er blijkt in de loop der jaren een mooie wisselwerking te zijn ontstaan. "Vaak komen mensen hier binnen als cursist en stromen daarna door naar het vrijwilligerswerk, maar andersom gebeurt ook. Mensen doen hier vrijwilligerswerk, zien het cursusaanbod en besluiten om zich voor een cursus in te schrijven." Het ontmoetingscentrum biedt vijf dagen in de week de gelegenheid om gewoon even binnen te lopen voor een kop koffie, een gesprek met de andere bezoekers of het gezamenlijk ondernemen van een activiteit.
Tevens wordt voor de bezoekers van deze inloopvoorziening een lunch geserveerd, alles bij elkaar kost dit slechts vier euro per persoon per keer. De mogelijkheden voor het volgen van een cursus variëren van Aziatische bewegingsleer tot vreemde talen en diverse creatieve activiteiten, zoals bloemschikken en toveren met textiel. Het groepsgevoel is sterk vertegenwoordigd en wordt door de opzet van de organisatie steeds opnieuw gestimuleerd. Zo wordt binnenkort bijvoorbeeld het hele pand onderworpen aan een grote schoonmaak, die door de vrijwilligers gezamenlijk wordt uitgevoerd. Als alles weer glimt en blinkt, is het op 22 augustus tijd voor de open dag. Iedereen kan zich dan tussen 13.00 en 15.30 uur komen oriënteren op het cursusprogramma van het nieuwe seizoen en zich ter plekke inschrijven voor deelname. Kijk op www.destut.nl voor uitgebreide informatie, bel met 0251-248648 of kom langs aan de Maasstraat 3 in Heemskerk.

Meer berichten