Wandelen langs oude gebouwen

  Nieuws
In het centrum van Heemskerk staan diverse gebouwen met een lange historie, zoals het voormalig gemeentehuis aan het Burgemeester Nielenplein. (Foto: Bos Media Services)
In het centrum van Heemskerk staan diverse gebouwen met een lange historie, zoals het voormalig gemeentehuis aan het Burgemeester Nielenplein. (Foto: Bos Media Services) (rodi.nl)

HEEMSKERK - Stichting Welschap Welzijn organiseert op vrijdag 17 augustus in samenwerking met de Historische Kring Heemskerk een bijzondere wandeling. Onder leiding van een gids wordt gewandeld langs een aantal oude, beeldbepalende gebouwen in het centrum van het dorp. Ongetwijfeld hebben velen wel eens langs deze gebouwen gefietst, gelopen of gereden, zonder de geschiedenis ervan te kennen. De gids vertelt tijdens de wandeling de verhalen van deze markante gebouwen. Bij sommige gebouwen zijn de deelnemers in de gelegenheid om een kijkje binnen te nemen. De rondleiding duurt ongeveer een uur en start om 14.00 uur bij buurtcentrum Het Spectrum aan het Lauraplein 1 te Heemskerk. Na afloop kan daar, onder het genot van een kopje koffie of thee, worden nagepraat over de wandeling. De kosten voor deelname bedragen 3,50 euro (inclusief koffie/thee) en kunnen op de dag zelf bij de gids worden betaald. Aanmelden voor deelname kan per e-mail (gonul.guler@welschap.nl) of telefonisch (0251 207777 / 06 24520326).

Meer berichten