Een team van enthousiaste vrijwilligsters heet de gasten van harte welkom.
Een team van enthousiaste vrijwilligsters heet de gasten van harte welkom. ((Foto: Aangeleverd))

Stichting Present organiseert smaakvolle midzomermaaltijd

LANGEDIJK - Voor de vierde maal op rij vindt de Midzomermaaltijd voor mensen met een krappe beurs plaats. Het wordt georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers van Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk. Woensdag 12 juni zijn de gasten welkom in de Trefpuntkerk in Broek op Langedijk. "Een fantastische locatie", volgens Alma Danenberg, één van de vrijwilligsters die meehelpt. "Er is een keuken aanwezig met gasfornuis, en een zaal waar de gasten ruim kunnen zitten. Hierbij nodigen we de mensen uit, om zich aan te melden!"

"De Midzomermaaltijd is niet alleen bedoeld voor mensen met een krap budget", aldus Alma. "Ook wie zich een beetje alleen voelt, kan gezellig komen eten!"De vrijwilligsters koken alles zelf. Het menu bestaat onder andere uit hartige taarten, soepen, diverse soorten salades, lekkere broodjes en speciale gerechten voor de kinderen.

Voorbereidingen

Elzbieta helpt ook mee met organiseren van de maaltijd. Zij en de andere vrijwilligsters zijn nu al druk met de voorbereidingen bezig. "Flyers verspreiden, inkopen doen, we maken er weer een gezellig evenement van!" zegt Elzbieta. Ze vertelt dat er in de kerstperiode wat meer georganiseerd wordt voor de doelgroep dan midden in de zomer. "Door dit evenement hebben de mensen ook in dit seizoen iets om naar uit te kijken. Ze geraken even uit hun isolement en kunnen samen met anderen van een lekkere maaltijd genieten."

Wie denkt voor deze maaltijd in aanmerking te komen, is van harte welkom. De buffetten en drankjes zijn geheel kosteloos. Zowel jong als oud is welkom, ook kinderen. Degenen die willen komen, kunnen zich aanmelden via De Voedselbank (bel 072-5401592) en via de meeste kerken/moskeeën in Heerhugowaard en Langedijk. Of via midzomermaaltijd@gmail.com Aanvang 16.30 uur.

Meer weten? Neem dan contact op met Ruud Herder via 06-20841262. Opgeven kan tot en met 5 juni en er is een maximum van vijftig deelnemers. De organisatie heet iedereen van harte welkom.

Meer berichten
 

Fotoseries