Wegen N23 Westfrisiaweg officieel open

Nieuws
'West-Friesland krijgt twee fraaie nieuwe provinciale wegen', aldus gedeputeerde Elisabeth Post. (Foto: Aerovista Luchtfotografie)
'West-Friesland krijgt twee fraaie nieuwe provinciale wegen', aldus gedeputeerde Elisabeth Post. (Foto: Aerovista Luchtfotografie) rodi.nl

REGIO - De nieuwe wegverbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen (project N23 Westfrisiaweg) gaat vrijdag 30 november open. Het gaat om de wegen waaraan de provincie Noord-Holland bouwt: de N194 (oostelijke randweg Alkmaar N242-A7 Avenhorn) en de N307 (A7 Hoorn Noord-Enkhuizen). De werkzaamheden gaan zo snel dat het laatste deel, het viaduct bij de A7 in Hoorn, vrijdag 30 november wordt geopend voor het verkeer door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit).
"West-Friesland krijgt hiermee twee fraaie nieuwe provinciale wegen", aldus gedeputeerde Elisabeth Post van Mobiliteit van de provincie Noord-Holland. "De nieuwe N194 en N307 verbeteren de doorstroming, verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en bieden kansen op economische groei. We zijn er trots op dat we er samen met de inwoners, bedrijven, partners in West-Friesland en onze opdrachtnemer Heijmans in geslaagd zijn het tempo sinds de hervatting van de werkzaamheden begin 2017 hoog te houden. Daardoor kunnen we op 30 november het laatste gedeelte van de aanleg openstellen.".
Nadere informatie over de planning en de openstellingen is te vinden op www.n23westfrisiaweg.nl of de Facebook pagina.