Pancrasser Poppodium B3 bomvol muziek, dans, zang en kunst

Cultuur
Zondag 14 november staat er kunst op het menu met Ramon Bruin.
Zondag 14 november staat er kunst op het menu met Ramon Bruin. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Ter gelegenheid van het samengaan van de gemeentes Heerhugowaard en Langedijk in de nieuwe gemeente Dijk en Waard is het natuurlijk enorm belangrijk om met elkaar kennis te maken en het te vieren.

Poppodium B3 wil de start van deze nieuwe gemeente vieren met een programma met voor ieder wat wils; workshops muziek, workshops dans, optredens/uitvoeringen van diverse uitvoerende kunsten in de breedste zin van het woord. 

Zaterdag 13 november start om 10.00 uur met een dansworkshop voor de ‘jongsten’ in de leeftijdsgroep van 4 tot 12 jaar. Deze workshop wordt verzorgd door Marise van Fit Dance Joy. Zijn neemt de dansers in spé (maar met danservaring mag je natuurlijk ook mee doen) in een dansworkshop op maat mee in de fijne kneepjes van het dansen op leuke muziek. Er zijn drie leeftijdsgroepen. Van 10.00 tot 10.45 uur wordt gestart met de groep 4 tot 7 jaar, daarna is de groep van 7 tot 9 jaar (11.00 tot 11.45) aan de beurt en er wordt afgesloten met de groep van 9 tot 12 jaar, van 12.00 tot 12.45 uur. Poppodium B3 zorgt voor wat te drinken!

Sing along Workshops 

‘s Middags zal Nicole Verouden van Popschool Your Song enkele workshops geven. Ze heeft al diverse talenten begeleid tot aan de Voice Kids. Op een laagdrempelige manier zing je in groepsverband leuke hits van nu en werk je aan stemgebruik en samenzang. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel! Ook deze middag is ingedeeld in leeftijdscategorieën; van 13.30 tot 14.30 uur: 8 tot en met 12 jaar, van 15.00 tot 16.00 uur: 13 tot 18 jaar, en als laatste van 16.30 tot 17.45 uur voor 18+. Deelname is gratis, meld je wel even aan door een mailtje te sturen (naam + leeftijd) naar info@popschoolyoursong.nl (vol=vol). 

Zondag 14 november staat er kunst op het menu. Ramon Bruin maakt ter plekke een kunstwerk op canvas, gebaseerd op dit weekend gecombineerd met alle activiteiten die B3 ondersteunt en op het podium brengt. Ramon Bruin is vooral bekend om zijn 3D tekeningen. In 2012 kreeg hij wereldwijde erkenning voor zijn eigen unieke stijl genaamd ‘Optical Illusionism’. Sindsdien is zijn kunst in meer dan 70 landen getoond. Kijk op zijn website www.ramon-bruin.com voor een impressie van het werk van Ramon.  


Werk van Ramon Bruin-  Aangeleverde foto

Maureen Kolhoff

De 25-jarige street-artiest Maureen Kolhoff maakt in de hal een 3D street-art tekening. Hugo van Aarem vertelt: “Maureen stond al een tijdje op ons verlanglijstje. Zij gaat haar street-art toepassen in de hal van onze entree, laten we het maar Hal-art noemen voor deze keer. We hopen zo de entree een stuk aantrekkelijker te maken, door het coaten van haar kunstwerk zal het ook voor langere tijd te bewonderen zijn in Poppodium B3.”

Beverpop

Op zondag 14 november tussen 12.00 en 17.00 uur biedt poppodium B3 een podium voor lokaal talent. Popschool Your Song verzorgt de programmering voor deze middag. Dus tijdens het bezichtigen van de kunstwerken kun je luisteren naar de volgende talenten: 14.00 uur: Sofia, 14.45 uur: llse, Milou en Christian, om 16.00 uur: Amber en Helena en om 16.45 uur: Noa.


Lokaal talent op het podium van B3 - aangeleverde foto

Er is dus van alles te doen en te beleven in Poppodium B3, aan het Beverplein 3, in Sint-Pancras. Voor vragen: programmering@poppodiumb3.nl.

Afbeelding