Genomineerd voor de Martin Neesenprijs 2018

  Nieuws
Genomineerd voor de Martin Neesenprijs 2018
Genomineerd voor de Martin Neesenprijs 2018 (rodi.nl)

Millenniumgemeente Langedijk (MGL) is een van de vier genomineerden voor de Martin Neesenprijs 2018. Ook Stichting Hart van Oudkarspel, De Sociale Winkel en mevrouw J. Bruin-Komen zijn hiervoor geselecteerd. Op 17 maart wordt tijdens het Lief Langedijk Concert in de Allemanskerk de winnaar bekendgemaakt.
De Martin Neesen Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een betrokken- en samenbindende Langedijker of Langedijker organisatie. De prijs bestaat uit een glazen bokaal en een bedrag van 10.000 euro. Dat moet binnen een jaar worden besteed aan een project in Langedijk dat de Lokale samenleving weer samenbindt. Vorige winnaars waren St. Er is Geloof, Hoop en Liefde - Voedselhulp Langedijk en St. Veldzorg Oosterdel.
Water
Om in beeld te brengen waar de genomineerden voor staan, konden korte filmpjes worden gemaakt van de afzonderlijke kandidaten. De film over MGL is op zaterdag 17 februari opgenomen. Het thema was (schoon) water, de invalshoek waren onder meer spelende kinderen, een schipper en een brandweerman. Zij maken allemaal gebruik van water voor hun plezier, beroep of veiligheid. In en rond Langedijk is water in overvloed. Daarentegen kampt Oeganda met een tekort aan schoon drinkwater. Leerlingen van het Jan Arentsz-college in Langedijk bezoeken volgend jaar leeftijdsgenoten in Bukomansimbi in Oeganda. Het water dat hier in Langedijk is opgevangen, wordt symbolisch daar naartoe overgebracht. De film gaat daar over.
Energie
Mochten wij de Martin Neesenprijs 2018 winnen, dan besteden we twintig procent daarvan aan waterfilters voor Oeganda. De leerlingen van het Jan Arentsz kunnen die volgend jaar dan letterlijk overdragen. Het grootste deel van de geldprijs gaat naar een project om energiearmoede in Langedijk te bestrijden. Inwoners met een laag inkomen kunnen voor een zeer gereduceerd tarief radiatorfolie, Ledlampen, een waterbesparende douchekop of een brievenbusborstel kopen. Plaatsing levert op jaarbasis een besparing van tientallen euro’s op de energiekosten op. Met de prijs willen we tientallen Langedijkers helpen om op die manier energie, geld én het milieu te sparen.

Meer berichten