Peter Workum uit Opperdoes beste pokerspeler van West-Friesland

Algemeen
Deze hand van Peter was het begin van het einde.
Deze hand van Peter was het begin van het einde. (Foto: Peter Workum Facebook)

De finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker werd vrijdag 4 en zaterdag 5 september gespeeld. Vanwege het coronavirus werd de ontknoping online georganiseerd.

Vanuit 381 huiskamers werd meegestreden om de titel. Na een zinderende finale van bijna twaalf uur werd deze gewonnen door Chiel van Eerdt uit ‘s Gravenzande.

Met een 23e plaats mag Opperdoezer Peter Workum zich de beste pokerspeler van heel West-Friesland noemen. Als enige wist hij zich bij de eerste 25 van Nederland te spelen. Ook voor Peter was het wennen, niet in een grote zaal met zijn allen bij elkaar, maar thuis online uitmaken wie de beste van Nederland is. Mark Negerman uit Medemblik eindigde op plaats 161, Rick Hellingman uit Wognum op 163, Stefan Vendrik uit Hoorn op 157, Eric den Brave uit Zwaag op 221, Rob Kuin uit Hoogwoud op 308 en Cees Jan Halfweeg uit Hoorn op 359.

Peter maakte nog een laatste foto voordat hij eruit lag: deze hand van mij was het begin van het einde van het mainevent bij MECpoker. Bij de turn had ik mijn nutflush en ging dus all-in en wordt gecalld door set 5-en. Op de River verlies ik van een Full house met 5-en en vrouwen. Ik houd nog 13k over en ga een paar handen later all-in met A6 omdat er 9758 ligt. Degene die mij calld heeft 10 6. Out.

Bron: Medemblik Actueel.